Roken

Primeur voor Groningen: eerste rookvrije openbare zone

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid markeerde woensdag de eerste rookvrije openbare zone in Nederland. Hij deed dat voor de hoofdingang het universitair medisch centrum Groningen UMCG. Als eerste gemeente in Nederland heeft Groningen daarmee een rookvrije openbare zone. Gerookt mag niet meer worden in een zone rondom de ingang van het UMCG, op het plein voor het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en bij het Alfa College in de Admiraal de Ruijterlaan in de stad. 

Wie desondanks in deze gebieden een sigaret opsteekt, kan een boete krijgen. Met deze maatregelen wil de gemeente Groningen bezoekers beschermen tegen hinder door rook. Sinds het begin van dit jaar waren overigens het hele terrein en de gebouwen van het UGMC al rookvrij. 

Na de openingshandeling ging minister Blokhuis in discussie met studenten geneeskunde over roken en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Blokhuis bezocht verder een vestiging van Lidl in Groningen. Niet om er boodschappen te doen, maar omdat die vestiging van de supermarktketen  besloten heeft om geen tabak meer te verkopen.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.