gemberwortel

Populair: gemberwortel

Gember is de wortelknol van de gemberplant. Het wordt veel gebruikt in oosterse gerechten en geeft dan een lekkere pittige smaak aan gerechten. 
 
Verse gember is te koop bij de supermarkt of groentewinkel. Je schilt de wortel en raspt het dan fijn, of je maakt het fijn in een vijzel. 
 
Gember smaakt goed in curry’s, in roerbakgerechten en in pompoen- of wortelsoep. Het is ook erg lekker om verse gemberthee te zetten. Snijd dan eenvoudig wat plakjes van de (ongeschilde) wortel en laat die meetrekken in kokend water. Je krijgt een pittige thee die je echt verwarmt. 
 
Je kunt gemberwortel uitstekend bewaren in de vriezer (ongeveer 6 maanden). Haal de wortel uit de vriezer, snij of rasp er wat vanaf en leg de wortel dan weer terug. Of snijd of rasp de wortel en bewaar dit in kleine porties. 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.