default-header
HomeNieuwsPetitie eerlijke vleesprijs

Petitie eerlijke vleesprijs

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 3 juni 2020, door Hartpatiënten Nederland

In crisistijd hebben we voorlopers nodig die vooruitdenken en zich blijven inzetten voor een betere wereld. Want de problemen die we voor de crisis hadden lijken nu ver weg, maar zijn nog even groot als altijd. De TAPP coalitie is daarom een petitie gestart voor een eerlijke vleesprijs. Want de prijs die wij in het schap betalen voor een stukje vlees komt niet in de buurt van de prijs die we betalen als het gaat om schade aan milieu, het dierenleed, de volksgezondheid en het klimaat.

Beter voor boeren, dieren, je gezondheid en het klimaat

Door samen iets meer te betalen voor vlees, kunnen we de extra inkomsten gebruiken om te investeren in een voedselsysteem dat wél houdbaar is op de lange termijn.  Boeren worden beter betaald en kunnen zo investeren in dierenwelzijn en duurzaamheid. Groente en fruit worden goedkoper en hierdoor is het makkelijker om gezonde keuzes te maken. En de vleesconsumptie gaat omlaag en hiermee vermindert de slopende impact op onze planeet.  Kortom, iedereen wordt er beter van!

Teken de petitie!

TAPP coalitie vraagt minister Hoekstra, minister Schouten en alle fractievoorzitters om zo snel mogelijk een eerlijke vleesprijs in te voeren. Met het ondertekenen van de petitie zorg je dat dit geluid Den Haag bereikt en draag je bij aan betere toekomst voor iedereen.
Op de website lees je waarom deze petitie zo belangrijk is en kun je jouw steun uitspreken.
Lees meer en onderteken de petitie: www.eerlijkevleesprijs.nl

Breed gedragen

Deze petitie is een breed gedragen initiatief van de True Animal Protein Price Coalition (www.tappcoalitie.nl). Dit is een brede coalitie van boeren, artsen, jongeren, voedingsorganisaties, wetenschappers, milieu- en dierenwelzijnsorganisaties en diverse bedrijven, waaronder Vereniging Arts en Leefstijl, Melkveehouders Netwerk GRONDig, Caring Farmers, KIPSTER, Transitie Coalitie Voedsel, DierenCoalitie, Youth for Climate, Studenten voor Morgen, Vegetariërsbond, Milieudefensie, Dutch Cuisine, Stichting DOEN en vele anderen.
Bron: Stichting DOEN

Voor meer artikelen klik hier