default-header
HomeNieuwsPersbericht: Hartpatiënten Nederland doet met succes beroep op Onderzoeksraad voor de Veiligheid

Persbericht: Hartpatiënten Nederland doet met succes beroep op Onderzoeksraad voor de Veiligheid

woensdag 9 januari 2013, door Hartpatiënten Nederland

Roermond – De Onderzoeksraad voor de Veiligheid stelt een onderzoek in naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse.

Roermond – De Onderzoeksraad voor de Veiligheid stelt een onderzoek in naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. Dat heeft prof. Dr. E. R. Muller van de Raad vandaag aan Hartpatiënten Nederland laten weten.

Hartpatiënten Nederland is blij met het onderzoek. Temeer omdat Hartpatiënten Nederland de Onderzoeksraad had gevraagd om een onderzoek. Hartpatiënten Nederland is blij dat zij erin geslaagd is de Raad van het belang van zulk onderzoek te overtuigen.

Dit in weerwil van een eerder door de Nederlandse Vereniging van Cardiologen (NVVC) verspreid persbericht. Daarin staat dat het de NVVC ,,stoort’’ dat er geroepen wordt om grote onderzoeken, zonder enig inzicht in de gevonden problemen. Kennelijk vindt de Raad de situatie zo ernstig dat in weerwil van wat de NVVC stelt toch een onderzoek wordt gestart.

Wij hebben bij de Onderzoeksraad aangedrongen op dit onderzoek omdat we vrezen dat onderliggende oorzaken van de problemen in Spijkenisse ook elders kunnen spelen. Zowel op andere afdelingen van het Ruwaard van Putten, als in andere ziekenhuizen. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is de aangewezen organisatie om dit in kaart te brengen.

We vertrouwen erop dat het Ruwaard van Putten alle medewerking verleent.

Geschreven door onze (Gast)redactie.

Geef een reactie