default-header
HomeNieuwsPas op met dit weer!

Pas op met dit weer!

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 24 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

Bij temperaturen van 40 graden is het uitkijken geblazen, zeker voor mensen met hart- of longproblemen. De eigen lichaamstemperatuur bedraagt 37 graden. Door te zweten koel je onder normale omstandigheden af. Maar de omgevingstemperatuur is hoger dan de lichaamstemperatuur. Dat maakt afkoelen bijna onmogelijk. Zorg dus voor de nodige verkoeling en blijf zeker uit de zon!

Het RIVM waarschuwt bovendien voor smog. Logisch, want (alweer) onder normale omstandigheden wordt onze lucht schoongewassen door regen. Nu die regen almaar uitblijft, wordt de lucht steeds smeriger als gevolg van luchtvervuiling. Mensen die gevoelig zijn voor smog, kunnen beter binnen blijven en lichamelijke inspanningen beperken, waarschuwt het RIVM.
Smog leidt tot hoesten, kortademigheid, en pijnlijke, brandende ogen. Als de smog blijft kan die leiden tot astmaklachten en een slechtere longfunctie. Je hoeft er niet voor doorgeleerd te hebben om te begrijpen dat dit samenhangt met de klimaatveranderingen. Er is geen oplossing voor dit probleem, tenzij we met zijn allen daadwerkelijk iets gaan doen aan het terugdringen van de luchtvervuiling. Helaas is de politieke wil daartoe onvoldoende.

Voor meer artikelen klik hier