default-header
HomeNieuwsOvergave en Dankbaarheid in de praktijk

Overgave en Dankbaarheid in de praktijk

Columns

woensdag 12 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Lieve mensen, deze column wil ik graag wijden aan een persoonlijke ervaring, waarbij overgave en dankbaarheid belangrijke items zijn.

Overgave

Op het moment dat ik deze column schrijf zit ik middenin het herstel van behoorlijke brandwonden, na een ongeluk met een ontplofte gasfles. Op het moment dat het gebeurde op paaszondag, voelde ik als het ware een hete windvlaag langs mijn lichaam trekken en ik wist dat het niet goed was. Ik dacht niet na, raakte niet in paniek, maar wist direct dat ik water over me heen moest krijgen om te koelen. Ik werd als het ware geleid, hoefde het niet zelf te bedenken, rende naar een waterslang en begon met koelen. In de ambulance kwamen wel angstige gedachten bij me op, zeker ook omdat er een verdenking op inwendige verbranding was, zodat ik misschien in het ziekenhuis beademd zou moeten worden. Maar ook kwam doodsangst even om de hoek kijken.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.