default-header
HomeNieuwsOver billen en buiken…

Over billen en buiken…

vrijdag 6 maart 2015, door Hartpatiënten Nederland

OXFORD – Vrouwen met een ‘big booty’, stevige billen dus, zouden gezonder zijn dan vrouwen met een bescheiden achterwerk.

OXFORD – Vrouwen met een ‘big booty’, stevige billen dus, zouden gezonder zijn dan vrouwen met een bescheiden achterwerk. En ook aantoonbaar langer leven. Hun maten, gewicht en gezondheidssituaties werden uitvoerig onderzocht door de Universiteit van Oxford. De gegevens van meer dan 16.000 vrouwen werden daartoe geanalyseerd.

De onderzoekers ontdekten dat vrouwen met dikke billen een lager cholesterolgehalte hebben en meer hormonen produceren die suikers tegengaan. Daardoor zouden zij ook minder kans hebben op diabetes mellitus (suikerziekte) en hart- en vaatziekten.

Tja, en dat niet alleen: ook werd bij deze dames een hoger gehalte aan Omega 3-vetten vastgesteld. En dat zou weer goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen.

Als ze verder niet (te) dik zijn, dan zullen ze langer leven. Dat verklaarde onderzoekster Margaret Ashwell in de Daily Mail. ‘Peren’, zoals Kate Winslet en Christina Hendricks, leven langer dan appelvormige vrouwen die óveral rond zijn.

Zo zou een 30-jarige vrouw met een perfect peervormig figuur zelfs tot 9,5 jaar langer kunnen leven dan een leeftijdsgenoot met een dikkere taille. Bij mannen zijn de voorspellingen zelfs nog wat sterker: een 30-jarige met een grote bierbuik kan tot 17 jaar vroeger sterven dan een even oude man met een imponerend wasbordje.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in Hartburg-Magazine 2014-6

Geschreven door onze (Gast)redactie.

Geef een reactie