default-header
HomeNieuwsOranje boven!

Oranje boven!

dinsdag 6 juni 2017, door Hartpatiënten Nederland

Wortel, oranje paprika, maar ook pompoen, abrikozen, sinaasappel, mango en andere oranje gekleurde groenten en fruit danken hun kleur aan een bijzonder stofje

Wortel, oranje paprika, maar ook pompoen, abrikozen, sinaasappel, mango en andere oranje gekleurde groenten en fruit danken hun kleur aan een bijzonder stofje: bètacaroteen. Bètacaroteen is één van de circa 600 carotenoïden die in groenten en fruit voorkomen. Deze antioxidant helpt het lichaam beschermen tegen schadelijke effecten van bijvoorbeeld zonlicht en roken. Het lichaam kan bètacaroteen omzetten in vitamine A. Dit vitamine is onmisbaar voor een gezonde huid, de weerstand en de ogen.

Oranje omeletmuffins
Lunchgerecht of hartig tussendoortje, 12 stuks 
Bereidingstijd: 30 minuten
 
bakspray of 1 el olie
6 eieren
4 el halfvolle melk
paprikapoeder
8 el geraspte kaas
4 el gesnipperde ui
4 el oranje paprika, in kleine blokjes
8 el fijngeraspte wortel
muffinbakvorm
12 papieren cakevormpjes (liefst oranje of rood-wit-blauw)
 
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de cakevormpjes in de bakvorm en vet in met een beetje olie. Een bakspray is hiervoor handig!
Klop de eieren, melk en paprikapoeder met de kaas los in een kom. Verdeel de groenten over de 12 vormpjes en verdeel het eimengsel erover. Bak de muffins in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Steek er eventueel een vlaggetje in.
 
Bevat per muffin: 
310 kJ (75 kcal)
5 g eiwit
5 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
1 g koolhydraten, waarvan 1 g suikers
 
 
 

Geef een reactie