Oproep statines

Journalist Daan de Wit, onder andere bekend van onderzoeksjournalistiek platform Follow the Money, is op zoek naar ervaringsverhalen over het gebruik van statines (cholesterolverlagers). Voor Follow the Money schreef hij eerder over hart- en vaatziekten. Of je kent hem misschien van zijn eye-opener ‘Weet wat je eet - gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap’. Momenteel werkt Daan aan een nieuw boek met een radicaal andere visie op hart- en vaatziekten. 

Wat zijn jouw ervaringen met statines?

Wat zijn jouw ervaringen met statines?
Laat ze optekenen door Daan, die heel benieuwd is naar ervaringen over statinegebruik. Merk je positieve of negatieve effecten, heb je ervaringen met bijwerkingen of hoe was het om een tijdje te stoppen? Vertel Daan je ervaringen zodat jouw verhaal straks anderen kan helpen. Mail hem via info@weetwatjeeethetboek.nl.
 
Uiteraard houden wij onze donateurs op de hoogte van dit nieuwe opzienbarende boek via HartbrugMagazine. Nog geen abonnement? Klik hier en vraag een gratis kennnismakingsexemplaar aan.
 
Meer weten over gezond eten volgens Daan de Wit?  
 

Reacties (4)

 • afbeelding van F.Bosker
  F.Bosker ( )

  Begin aug. 2007 is in Sonthoven resp. Uni-kliniek in Kemten (Algau) een stent geplaatst wegens hartklachten. De prof. schreef voor het eerst Simva-Statinen voor. Ik ben in 1935 geboren in armoedige omstandigheden. In 2000 met ver-vroegd pensioen na een werkzaam leven. Veel sport zoals badminton en toch hartklachten. Daarna bergafwaarts m.b.t. conditie. Spierklachten en lekkende hartklep linker boezem. F. Bosker, Brederostr. 312 Hengelo Ov 047 2420816

  mei 06, 2020
 • afbeelding van Corry Hakemulder
  Corry Hakemulder ( )

  Goedemiddag mijn ervaring met statines.
  Ik ben erfelijkbelast met een te hoog Cholesterol helaas ben ik begonnen in 2018 met SIMVASTATINE, de bijwerkingen waren Kortademigheid en hoesten.zelf nog cardiologisch onderzocht maar alles was oké.

  Toen kreeg ik ATORVASTATINE ,de bijwerkingen ontzettend veel spierpijn,weer Kortademig en klemmend gevoel op de borst.

  Toen kreeg ik LEVOCETIRIZINE ,nou dat was nog heftiger, alle hierboven genoemde bijwerkingen waren aanwezig en opvliegers en hoofdpijn.

  Na een goed gesprek met de huisarts over gestapt op ROSUVASTATINE eerst 5mg. Maar het bleef hoog Mijn waardes, nu 1x per dag 10 mg. En het gaat erg goed, en enige als bijwerking nog is hoesten maar niet noemers waardig.

  Ik weet dat er veel media gaande is over de statines, maar ik moet wel iets hebben.
  Als eerst ben ik op de natuurlijke manier tabletten gaan slikken Rode rijst capsules ,enzymen. Maar helaas bij mij geen resultaat genoeg.

  mei 08, 2020
 • afbeelding van Rob de Man
  Rob de Man ( )

  Na mijn eerste infarct Statines voorgeschreven gekregen. Daarna o.a. stemming wisselingen en haaruitval, spierpijn etc. Na het goed inlezen aangaande statines onmiddelijk gestopt (nu al weer zo'n 15 jaar). Het bedrog inzake deze medicijnen is ongelooflijk, waarom:

  1. Goede of slechte cholesterol bestaat niet.
  2. Wanneer je de aanmaak remt maakt je lichaam het net zo hard weer aan.
  3. Cholesterol is zeker op oudere leeftijd enorm belangrijk, het houdt je aderen namelijk soepel.
  4. Als je echt doorvraagt bij een ervaren cardioloog zal hij bovenstaande niet weerspreken.
  5. Miljoenen (ja echt) "patiënten" in Nederland hebben het middel voorgeschreven gekregen, een "money maker" pur-sang dus.
  6. Je krijgt het voorgeschreven en vervolgens nooit, maar dan ook nooit meer de vraag of je om de zoveel tijd je Cholesterol weer eens wil laten meten. Levenslang slikken zonder meerwaarde.
  7. Lees eens het boek "De Cholesterol leugen" door prof. Hartenbach.

  P.s. als je erfelijk belast bent is het misschien een ander verhaal, maar dan nog: slik niet zomaar alles.
  Enne... mijn Cholesterol waardes zijn prima.

  M.v.g. Rob

  mei 11, 2020
 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.