Oproep statines

Journalist Daan de Wit, onder andere bekend van onderzoeksjournalistiek platform Follow the Money, is op zoek naar ervaringsverhalen over het gebruik van statines (cholesterolverlagers). Voor Follow the Money schreef hij eerder over hart- en vaatziekten. Of je kent hem misschien van zijn eye-opener ‘Weet wat je eet - gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap’. Momenteel werkt Daan aan een nieuw boek met een radicaal andere visie op hart- en vaatziekten. 

Wat zijn jouw ervaringen met statines?

Wat zijn jouw ervaringen met statines?
Laat ze optekenen door Daan, die heel benieuwd is naar ervaringen over statinegebruik. Merk je positieve of negatieve effecten, heb je ervaringen met bijwerkingen of hoe was het om een tijdje te stoppen? Vertel Daan je ervaringen zodat jouw verhaal straks anderen kan helpen. Mail hem via info@weetwatjeeethetboek.nl.
 
Uiteraard houden wij onze donateurs op de hoogte van dit nieuwe opzienbarende boek via HartbrugMagazine. Nog geen abonnement? Klik hier en vraag een gratis kennnismakingsexemplaar aan.
 
Meer weten over gezond eten volgens Daan de Wit?  
 

Reacties (5)

 • afbeelding van F.Bosker
  F.Bosker ( )

  Begin aug. 2007 is in Sonthoven resp. Uni-kliniek in Kemten (Algau) een stent geplaatst wegens hartklachten. De prof. schreef voor het eerst Simva-Statinen voor. Ik ben in 1935 geboren in armoedige omstandigheden. In 2000 met ver-vroegd pensioen na een werkzaam leven. Veel sport zoals badminton en toch hartklachten. Daarna bergafwaarts m.b.t. conditie. Spierklachten en lekkende hartklep linker boezem. F. Bosker, Brederostr. 312 Hengelo Ov 047 2420816

  mei 06, 2020
 • afbeelding van Corry Hakemulder
  Corry Hakemulder ( )

  Goedemiddag mijn ervaring met statines.
  Ik ben erfelijkbelast met een te hoog Cholesterol helaas ben ik begonnen in 2018 met SIMVASTATINE, de bijwerkingen waren Kortademigheid en hoesten.zelf nog cardiologisch onderzocht maar alles was oké.

  Toen kreeg ik ATORVASTATINE ,de bijwerkingen ontzettend veel spierpijn,weer Kortademig en klemmend gevoel op de borst.

  Toen kreeg ik LEVOCETIRIZINE ,nou dat was nog heftiger, alle hierboven genoemde bijwerkingen waren aanwezig en opvliegers en hoofdpijn.

  Na een goed gesprek met de huisarts over gestapt op ROSUVASTATINE eerst 5mg. Maar het bleef hoog Mijn waardes, nu 1x per dag 10 mg. En het gaat erg goed, en enige als bijwerking nog is hoesten maar niet noemers waardig.

  Ik weet dat er veel media gaande is over de statines, maar ik moet wel iets hebben.
  Als eerst ben ik op de natuurlijke manier tabletten gaan slikken Rode rijst capsules ,enzymen. Maar helaas bij mij geen resultaat genoeg.

  mei 08, 2020
 • afbeelding van Henri
  Henri ( )

  Beste mensen stop toch met die rommel. Het verband tussen cholesterol en hart- en vaatziektes is nooit aangetoond.
  De enige die er beter van wordt is de farmaceutische industrie

  jun 13, 2020
 • afbeelding van Rob de Man
  Rob de Man ( )

  Na mijn eerste infarct Statines voorgeschreven gekregen. Daarna o.a. stemming wisselingen en haaruitval, spierpijn etc. Na het goed inlezen aangaande statines onmiddelijk gestopt (nu al weer zo'n 15 jaar). Het bedrog inzake deze medicijnen is ongelooflijk, waarom:

  1. Goede of slechte cholesterol bestaat niet.
  2. Wanneer je de aanmaak remt maakt je lichaam het net zo hard weer aan.
  3. Cholesterol is zeker op oudere leeftijd enorm belangrijk, het houdt je aderen namelijk soepel.
  4. Als je echt doorvraagt bij een ervaren cardioloog zal hij bovenstaande niet weerspreken.
  5. Miljoenen (ja echt) "patiënten" in Nederland hebben het middel voorgeschreven gekregen, een "money maker" pur-sang dus.
  6. Je krijgt het voorgeschreven en vervolgens nooit, maar dan ook nooit meer de vraag of je om de zoveel tijd je Cholesterol weer eens wil laten meten. Levenslang slikken zonder meerwaarde.
  7. Lees eens het boek "De Cholesterol leugen" door prof. Hartenbach.

  P.s. als je erfelijk belast bent is het misschien een ander verhaal, maar dan nog: slik niet zomaar alles.
  Enne... mijn Cholesterol waardes zijn prima.

  M.v.g. Rob

  mei 11, 2020
 • afbeelding van H.l visser
  H.l visser ( )

  Ben zelf erfelijk belast met hart problemen
  Overgroot vader ,grootvader en vader zijn geen 55 jaar geworden.
  Op mijn 40 jaar hogebloeddruk geconstateerd en tehoog cholesterol
  Dus bloeddruk verlager 40 mg en simvastatine 10 Mg .dat ging lange tijd goed.
  4 jaar geleden hartproblemen leeftijd inmiddels 70 jaar ,gecateriseerd 4 vernauwingen en een verstopping hartkransslagader echter door 3 keer per week te sporten een natuurlijke bijpass ontstaan.3 dagen ziekenhuis opname en toen ging de medicijn kraan los bètablokkers, bloeddruk verlagers simvastatine 40 Mg,bloedverdunners,maagresistent tabletten Het was feest
  Ik kwam thuis kon geen 5 mrt meer lopen,huid uitslag spier krampen slaap apneu snurken boven been alsof er met messen ingingen,stijfheid maag pijnenmet ziekenhuis onderzoek niks te vinden.nachten niet slapen maw ik was kapot .sportschool exit.Cardioloog gesproken weg met bètablokkers,weg met een bloedverdunners.bloedrukmeter gekocht meet 80/130 weg met de bloeddruk verlagers.simvastatine nog een keer gewisseld met astorstatine,werd zo rood als een indiaan.weg met die rommel.wat heb ik nog 1bloedverdunner en een kleine maagresistent tablet.
  Waar ben ik van verlost,spierkrampen,huiduitslag.hoesten slaapapneu,oogkamer
  Kramp snurken hartkloppingen en vele andere zaken
  Wat heb ik overgehouden.ik kan nog maar 100 mtr lopen loop op kussentjes
  Ben nu 74 jaar en ben er helemaal klaar mee. Ik sport weer 3x in de week rook niet drink niet ja ik ben te zwaar probeer gezond te eten
  Mijn kwaliteit van leven stel voorop dan maar korter leven

  sep 17, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.