default-header
HomeNieuwsOproep: Bent u een patiënt met een oplosbare stent?

Oproep: Bent u een patiënt met een oplosbare stent?

woensdag 30 mei 2018, door Hartpatiënten Nederland

Bent u behandeld geweest met de Absorb stent, een biologisch oplosbare stent van de firma Abbott?

Bent u behandeld geweest met de Absorb stent, een biologisch oplosbare stent van de firma Abbott? Of heeft u deelgenomen aan een medisch wetenschappelijk onderzoek met deze stent? Follow the Money, (journalistiek onderzoeksplatform), is op zoek naar deze patiënten.
 

Waarom?

 
Aan de Absorb stent kleeft een hoger risico op stenttrombose dan aan gewone stents. Ook is er een grotere kans op een hartinfarct. De afgelopen jaren liepen er verschillende wetenschappelijke onderzoeken met dit hulpmiddel waar u mogelijk aan heeft deelgenomen. 
 
Het gaat onder andere om de AIDA – studie in het AMC, Albert Schweitzer ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, TerGooi ziekenhuis en Medisch Centrum Leeuwarden, de PECTUS – studie in het Vumc, Antonius ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Breda Isala Hartcentrum en Tergooi ziekenhuis en verschillende (internationale) ABSORB studies in het Erasmus MC en het Maasstadziekenhuis. Mogelijk zijn er ook in andere ziekenhuizen studies uitgevoerd met de Absorb stent.
 
Wij zijn benieuwd of u als patiënt voldoende geïnformeerd bent geweest over de risico’s van de Absorb stent en wat uw ervaringen zijn met dit implantaat. Graag komen wij met u in contact. Ook als u het vermoeden heeft een oplosbare stent te hebben gekregen, kunt u ons benaderen door een e-mail te sturen naar roermond@hartpatienten.nl  of te bellen naar ons kantoor 085 081 1000. Uw informatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. 

Geef een reactie