hartklep, kunststof,

Oproep

De Kennis Van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR televisie, maakt een reportage over een nieuw soort hartklep die momenteel aan de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkeld wordt.
Deze klep wordt gemaakt van een kunststof waaraan cellen uit het bloed blijven kleven. Deze cellen groeien geleidelijk uit tot een volwaardige hartklep van lichaamseigen cellen, terwijl de kunststof langzaam oplost. Uiteindelijk heeft de patiënt een nieuwe hartklep van zijn eigen lichaamscellen.
De verwachting is dat deze klep veel langer meegaat dan de huidige kunstkleppen. Bovendien zou hij moeten meegroeien met de patiënt, en dus ook bruikbaar zijn voor jonge patiënten.
 
Voor deze reportage zijn wij op zoek naar een oudere hartpatiënt die meermaals een nieuwe hartklep heeft gekregen. Wij willen hem/haar graag interviewen over die ervaringen en de invloed van die ingrepen op zijn dagelijks leven.
Indien u wilt meewerken, graag uw reactie naar onze redacteur Ger Wieberdink, ger.wieberdink@ntr.nl
 

Reacties (1)

 • afbeelding van christa0
  christa0

  3jaar geleden kreeg ik twee nw.hartkleppen(bio):aorta en mitraliskleppen waren ernstig verkalkt.Nu na dik 3jaar is de nw.mitralisklep al weer matig verkalkt. Hoe kan dat? Iemand en idee?Ik zal wel voor z'n nw. klep voelen die in Eindhoven gemaakt wordt.

  c.looienga-weide

  sep 13, 2017

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.