default-header
HomeNieuwsOp 1 juni wordt het EPD plenair in de Eerste Kamer behandeld

Op 1 juni wordt het EPD plenair in de Eerste Kamer behandeld

donderdag 29 april 2010, door Hartpatiënten Nederland


De Eerste Kamer gaat de
EPD-wet op 1 juni behandelen. Met dit voorstel worden zorgaanbieders verplicht zich aan te sluiten bij het Landelijk Schakelpunt (LSP).

De Eerste Kamer gaat de EPD-wet op 1 juni behandelen. Met dit voorstel worden zorgaanbieders verplicht zich aan te sluiten bij het Landelijk Schakelpunt (LSP).

De Eerste Kamercommissie voor VWS/JG heeft op 20 april 2010 het nader voorlopig verslag uitgebracht en wacht op de nadere memorie van antwoord. De commissie wenst de nadere memorie van antwoord uiterlijk te kunnen agenderen op 18 mei 2010. De plenaire behandeling vindt plaats op 1 juni 2010.  Dit wetsvoorstel voegt aan de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg de randvoorwaarden toe voor een veilige en zorgvuldige invoering van een landelijk elektronische patiëntendossier (EPD). Door het landelijk EPD zijn bepaalde medische gegevens van een patiënt altijd beschikbaar en hoeven de gegevens maar één keer ingevoerd te worden en kunnen ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners de actuele gegevens van een patiënt vanuit het hele land opvragen en inzien. Hiermee wil het kabinet de kwaliteit en de doelmatigheid van de zorg verbeteren.

Lees verder op Medicalfacts.nl


Geef een reactie