default-header
HomeNieuwsOosterse Roerbakschotel

Oosterse Roerbakschotel

Recepten

donderdag 23 juni 2022, door Hartpatiënten Nederland

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  • 1 bosje groene asperges (zo dik mogelijke!)
  • 50 gram taugé
  • 3 stengels bosui
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • 2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 el currypasta (naar wens)
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el limoensap (naar smaak)
  • 1 tl zoetstof (naar smaak)
  • 2 grote eieren
  • scheutje room
  • peper & zout
Instructies
  1. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken van de groene asperges, zodat je een soort dikke noedels krijgt
  2. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Hak de knoflook, gember en cashewnoten fijn
  3. Klop de eieren op met een scheutje room of kokosroom, peper & zout. Bak een omeletje hiervan.
  4. Snijd de omelet in dunne reepjes
  5. Zet de wok op hoog vuur, bak de ui, peper en knoflook aan.
  6. Voeg de asperges toe en bak 3-4 min aan
  7. Voeg nu de currypasta en kokosmelk toe, roer goed door.
  8. Draai het vuur laag, voeg nu de taugé, bosui en omeletreepjes toe
  9. Breng op smaak met zout, zoet, zuur en serveer met gehakte cashews
Benodigdheden
  • wokpan