default-header
HomeNieuwsOok in toekomst te weinig personeel voor groeiende zorgsector

Ook in toekomst te weinig personeel voor groeiende zorgsector

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 4 december 2019, door Hartpatiënten Nederland

Steeds meer mensen hebben zorg nodig. Maar het nu al nijpende personeelstekort zal in de toekomst niet verbeteren, blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek door de universiteit Maastricht (UM). 

Banen voor het opscheppen

Onder meer in de zorg komen steeds meer nieuwe banen vrij. Maar er zijn te weinig mensen die op zoek gaan naar zo’n vaak ondankbare en stressvolle baan. “De huidige knelpunten die werkgevers ervaren bij het werven van personeel in de techniek, zorg en onderwijs zullen naar verwachting de komende jaren op alle functieniveaus aanhouden”, aldus een onheilspellend klinkende uitlating in een door de UM verspreid persbericht.

Donkere wolken

Voor mensen die een baan zoeken, liggen de nieuwe werkomgevingen voor het oprapen, blijkt uit het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2024’ van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. Desondanks trekken er steeds meer donkere wolken samen boven het zorglandschap.

Extra werkgelegenheid in de zorg en techniek

De grootste werkgelegenheidsgroei wordt verwacht voor de zorg en welzijn beroepen en de technische beroepen. In de uitdijende zorg blijft het aanbod van arbeid achter bij de vraag en is het moeilijk om voldoende personeel te vinden.

Voor meer artikelen klik hier