default-header
HomeNieuwsOok de post-Covid periode blijft spannend

Ook de post-Covid periode blijft spannend

AandoeningBehandelingZiekenhuis

maandag 12 juli 2021, door Hartpatiënten Nederland

Kak Khee Yeung is vaatchirurg in het Amsterdam UMC en doet daarnaast onder meer onderzoek naar aorta aneurysma. In iedere editie van HPNLmagazine houdt ze ons op de hoogte houden over haar werk en de nieuwste ontwikkelingen binnen haar vakgebied. Dit keer vertelt ze over hoe corona haar werk heeft beïnvloed.

 Hoe heb je persoonlijk de coronatijd ervaren?

“Het was en is best een spannende en stressvolle periode. Een deel van mijn onderzoeksteam moest in de drukste periode bijspringen als verpleegkundigen op de afdeling, terwijl zij eigenlijk arts-onderzoekers zijn. Omdat ze niet wilden dat ons onderzoek nog verder vertraging opliep, hebben sommigen in hun vrije tijd nog doorgewerkt in het lab. Dat vond ik heel knap. Zelf had ik ook twee fulltime banen, ik heb namelijk het Landelijk Consortium Hulpmiddelen geholpen om de eerste lading medische mondkapjes naar Nederland te krijgen. Daarvoor ben ik gevraagd, omdat ik één van de weinige Chinees-sprekende artsen in Nederland ben en omdat ik via het onderzoek contacten heb in China. Het was een belangrijke en tijdrovende taak, maar ik ben blij dat het is gelukt. En daarnaast hadden we natuurlijk nog de zorg dat veel operaties uitgesteld moesten worden, omdat de ziekenhuizen vol lagen met Covid-patiënten.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.