default-header
HomeNieuwsOlie voor bakken, braden, frituren en dressings

Olie voor bakken, braden, frituren en dressings

dinsdag 8 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.

Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.

Oliën helpen daarom bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Olie kunt u gebruiken voor het (roer)bakken van vlees, vis, kip of aardappelen, het roosteren van groenten en aardappelen en voor het invetten van ovenschalen. Ook is olie heel smakelijk in dressings.

Laatst aangepast op 8 december 2009  14.17 uur

Oliesoort 
 
Geschikt voor
 
   
  Bakken/braden      
 
Frituren                 
 
Dressings            
 
Slaolie X X X
Zonnebloemolie      X X X
Maïskiemolie X X X
Arachideolie     X
Saffloerolie     X
Sojaolie X X X
Notenolie     X
Sesamolie X   X
Olijfolie X   X
Druivenpitolie   X X
Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie