Olie voor bakken, braden, frituren en dressings

Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.

Oliën helpen daarom bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Olie kunt u gebruiken voor het (roer)bakken van vlees, vis, kip of aardappelen, het roosteren van groenten en aardappelen en voor het invetten van ovenschalen. Ook is olie heel smakelijk in dressings.

Laatst aangepast op 8 december 2009  14.17 uur

Oliesoort 
 
Geschikt voor
 
   
  Bakken/braden      
 
Frituren                 
 
Dressings            
 
Slaolie X X X
Zonnebloemolie      X X X
Maïskiemolie X X X
Arachideolie     X
Saffloerolie     X
Sojaolie X X X
Notenolie     X
Sesamolie X   X
Olijfolie X   X
Druivenpitolie   X X
Geschreven door onze redactie.

Reacties (2)

  • afbeelding van Anoniem
    Anoniem ( )

    ik lees bijna overal dat arachideolie juist wel geschikt (en bij uitstek ! ) is voor frituren en bakken/braden ??!!

    apr 10, 2012
  • afbeelding van Anoniem
    Anoniem ( )

    En ook koolzaadolie (maar staat er zelfs niet bij hier ) !

    apr 10, 2012

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.