Jaarlijks vinden er ongeveer 7000 tot 8000 reanimaties plaats buiten het ziekenhuis. Dat is uiteraard ingrijpend voor de slachtoffers en hun naasten, maar ook de hulpverleners die de reanimatie uitvoeren gaat het meestal niet in de koude kleren zitten. In de komende edities van HartbrugMagazine laten we deze laatste groep aan het woord. Dit keer het verhaal van Leonie Scholte, die als burgerhulpverlener aangesloten is bij HartslagNU.
Weiger jij om een alarmpenning te dragen vanwege het suffe imago? Nergens voor nodig. Tegenwoordig zijn er alarmpenningen in alle soorten en maten. Van armbandjes tot kettingen; het is er allemaal. Een alarmpenning verlicht het reilen en zeilen enigszins, want in geval van nood staat hierop alle belangrijke informatie.
Afvallen? Wie wil dat niet! Vraag je huisarts een doorverwijzing naar een leefstijlcoach als je wilt afvallen. Begin niet aan allerlei vage pillen en drankjes die de reclame aanprijst. Een leefstijlcoach kan dat veel beter. Daarover heeft de Patiëntenfederatie Nederland een leuk filmpje gemaakt.
Backpacken is helemaal terug van weggeweest! En iedereen doet het. De tijd waarin backpacken alleen werd geassocieerd met een low budget vakantie is achterhaald, want ondanks het kostenbesparende element, gaat het nu eveneens om de beleving.

Pagina's