ROERMOND – Hartpatiënten Nederland heeft woensdag per direct het hoofdkantoor van onze stichting in Roermond gesloten. We werken voortaan uitsluitend van thuis uit. Hartpatiënten Nederland wil daarmee voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid.
Preventieve geneeskunde krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht: artsen en andere behandelaren focussen niet alleen op het behandelen van ziekten, maar ook op het voorkomen van ziekten en het verlagen van de kans op terugval bij een chronische kwetsbaarheid.
In Nederland dreigt een tekort aan medicijnen als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus. Dat komt omdat honderden fabrieken van medicijngrondstoffen in China door het virus plat liggen, en de levering naar ons land daardoor stokt.
Gisteren was Hartpatiënten Nederland aanwezig bij ‘Radboud goes overseas’, een lezing over hartpatiënten die in de jaren ’70 en ’80 massaal naar Houston vlogen voor een operatie.
Hartpatiënten Nederland vindt het onaanvaardbaar dat apothekers en zorgverzekeraars aan patiënten van medicijnen van een ander merk dan ze gewend zijn. En weigeren goede afspraken hierover te maken.
Stoppen met roken loont meer dan gedacht. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van het Britse Wellcome Sanger Institute. Dat onderzoek vergeleek de cellen in longen van rokers met die van ex-rokers.

Pagina's