Hartpatiënten Nederland vindt het onaanvaardbaar dat apothekers en zorgverzekeraars aan patiënten van medicijnen van een ander merk dan ze gewend zijn. En weigeren goede afspraken hierover te maken.
Stoppen met roken loont meer dan gedacht. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van het Britse Wellcome Sanger Institute. Dat onderzoek vergeleek de cellen in longen van rokers met die van ex-rokers.
Van een hoge bloeddruk merk je zelf meestal niet zoveel. Maar het is wel een belangrijke risicofactor is voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Daarom is het een mooi streven de bloeddruk zo goed mogelijk te houden.
Na mijn ongeluk op paaszondag, schreef ik een column over dankbaarheid en overgave. Maar wat is overgave nu en hoe past dat bij spiritualiteit? Het klinkt zo passief en we moeten toch hard werken om iets te bereiken?
Cabaretier en zanger Richard Kemper (49), vooral bekend van het duo Veldhuis & Kemper en de hit ‘Ik wou dat ik jou was’, wilde lang niet over zijn hartaanval praten: ‘Ik schaamde me en was bang dat mensen me als patiënt zouden gaan zien.’ Jaren later blijkt het ‘schampschot’ een bron van inspiratie in zijn leven en voor zijn werk.
Supermarkten verkopen steeds meer vleesvervangers, zoals vegetarische burgers en vegetarische kip. Je bent dan al snel genegen een denkfout te maken: vegetarisch? Dat is goed voor het milieu!
In de zomer van 2018 werd een voetbalwedstrijd tussen Engeland en Colombia wel heel erg spannend. De Volkskrant beschrijft hoe Engelse voetbalfans bijna een hartverzakking kregen toen de wedstrijd resulteerde in strafschoppen: supporters die met een Applewatch de wedstrijd bekeken kregen een waarschuwing dat hun hartslag gevaarlijk opliep.
Het tekort aan beschikbare medicijnen is vorig jaar verdubbeld in vergelijking met 2018. Dat meldt KNMP Farmanco. Het televisieprogramma Radar besteedde er maandag aandacht aan. Volgens KNMP stijgen de tekorten al sinds 2010.

Pagina's