Onderzoekers hebben een nieuwe manier gevonden om slaapapneu op het spoor te komen. Patiënten kunnen straks in eigen bed heel comfortabel metingen doen. De methode omvat een algoritme dat slaapapneu kan vaststellen uit variaties in het hartritme.
Zodra de temperaturen onder het vriespunt dalen, stijgt het aantal hartaanvallen. Dat ontdekten Zweedse onderzoekers na het vergelijken van honderdduizenden hartinfarcten, schrijft de website welingelichtekringen.nl
President Rodrigo Duterte van de Filipijnen heeft de verkoop en het gebruik van de e-sigaret verboden. Hij deed dat tijdens een interview op de televisie. Het verbod gaat per direct in.
Pillentoeristen gaan massaal voor medicijnen naar België. Dat schreef Omroep Brabant afgelopen weekend. De verslaggever van de omroep toog naar het Belgische Essen, waar apotheker Winde Thys van apotheek De Grens veel Nederlandse pillentoeristen over de vloer krijgt.
Zondag met Lubach had het er anderhalve week geleden nog over: de sjoemelsigaret is inmiddels ook een doorn in het oog van staatssecretaris Paul Blokhuis.
Onderzoek bracht een mogelijk verband aan het licht tussen cholesterolverlagers, zoals statines, fibraten en de PCSK9-remmer alirocumab enerzijds, en cataract anderzijds.
Kortademigheid, pijn op de borst en duizelig? Het zou wel eens een slecht functionerende hartklep kunnen zijn. Wees daarom alert op de drie signalen die daarop kunnen wijzen. Dat was kortweg de boodschap van cardiologen en hartchirurgen van het Maastricht UMC+ tijdens een speciale informatiebijeenkomst voor 120 patiënten en geïnteresseerden onder de noemer 'de haperende hartklep' op 12 november.
Een 18-jarige jongen uit Brussel is overleden aan longontsteking. Volgens Belgische artsen waarschijnlijk als gevolg van vapen. Dat is het roken van een E-sigaret. De artsen van het universitair ziekenhuis St-Luc in de Belgische hoofdstad houden er volgens het AD ernstig rekening mee dat de jongen in België het eerste dodelijke slachtoffer is van vapen.
We leven pakweg zo’n zes jaar langer doordat de lucht als gevolg van Europees beleid is verbeterd. De lucht is schoner geworden de afgelopen dertig jaar. Dat blijkt uit onderzoek door het RIVM.
Steeds meer mensen boven de 50 jaar speuren eerst internet af voor ze een bezoek aan de huisarts brengen. Een toenemend aantal van de 50-plussers laat vervolgens dat bezoek aan de dokter achterwege, blijkt uit onderzoek door Bureauvijftig in opdracht van Startpagina.nl onder ruim 1700 50-plussers in ons land.
Vorige week praatte huisarts Hans van der Linde ons bij over stoppen met het slikken van statines. Volgens de huisarts uit Capelle aan de IJssel is het nut van statines te verwaarlozen, terwijl er wel veel vervelende bijwerkingen zijn.
Het plan om verzorgende en verplegers die een griepprik hebben gehaald een button te geven, wekt de woede op van NU’91, de bond voor verpleegkundigen en verzorgenden. NU91 noemt het idee ‘respectloos’.

Pagina's