overwerken

Nieuwe studie bewijst nog maar eens hoe ongezond overuren zijn

Zit je vaak als laatste op kantoor, ook al ben je 's ochtends al in de vroege uurtjes begonnen? Klap dan snel je laptop dicht. Een nieuwe studie toont maar weer eens aan dat lange uren werken ontzettend ongezond is, zeker voor vrouwen. 
 
Mahee Gilbert-Ouimet, een postdoc aan het Institute for Work and Health in Toronto, en haar collega's hebben 12 jaar lang meer dan 7.000 Canadese werknemers gevolgd. Ze wilden weten of overuren maken mede bepaalt of je diabetes krijgt. Antwoord: ja, dat is zo, schrijft Time. 
 
Lees verder op AD.nl  

Reacties (3)

 • afbeelding van animal
  animal

  Ook ploegendienst/ continudienst werken is erg ongezond. En vaak word je dan nog min of meer verplicht vergaderingen en teamtrainingen bij te wonen op je vrije dagen .

  Leef van dag tot dag,, ,Niemand heeft je Morgen beloofd.

  jul 11, 2018
 • afbeelding van martin
  martin ( )

  slavernij in de moderne tijd . :(

  jul 11, 2018
 • afbeelding van Jiro
  Jiro ( )

  Ook hier weer duidelijk verschil met man en vrouw. Redenering hierop in het rapport: traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen en ander werk?? Volgens mij ligt ook hier een betere verklaring in het verschil tussen het mannen- en het vrouwenlichaam zoals ook al duidelijk wordt bij het verschil van hart- en vaatziekten bij mannen en vrouwen. De hormoonhuishouding speelt volgens mij een veel grotere rol en ook het circadiaans ritme welke invloed op vele hormonen heeft ... bij mij (vrouw) heeft de jarenlange ploegendienst en enorme overwerk ervoor gezorgd dat mijn lichaam onherstelbare schade heeft opgelopen

  jul 11, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.