default-header
HomeNieuwsNieuwe revolutionaire CT-scanner voor het eerst in gebruik in Brusselse Kliniek Sint-Jan

Nieuwe revolutionaire CT-scanner voor het eerst in gebruik in Brusselse Kliniek Sint-Jan

vrijdag 27 november 2009, door Hartpatiënten Nederland

Snelheid van de Flash, minimale stralingsdosis, comfort van de patiënt: de nieuwe CT-scanner van Siemens Healthcare legt de lat erg hoog.

Altijd gedreven door het continu verbeteren van de patiëntenzorg op het vlak van medisch beeldvorming, heeft de Kliniek Sint-Jan in Brussel haar dienst radiologie uitgerust met de scanner Somatom Definition Flash van Siemens. Dit revolutionaire apparaat beantwoordt op technologisch vlak aan alle diagnostische noden voor zowel routineonderzoeken en als meer complexe oncologische, neurologische en cardiologische onderzoeken. Hij is ook perfect geschikt voor gebruik in urgentiesituaties. De aankoop van deze nieuwe scanner past prima in de strategie van de Kliniek Sint-Jan om steeds aan de top te staan van de technologische vooruitgang op vlak van radiologie. Met de scanner Somatom Definition Flash van Siemens beantwoordt de Kliniek Sint-Jan aan de nieuwste standaarden betreffende stralingreductie, snelheid en comfort van de patiënt.

Ongeëvenaarde snelheid

Door het gebruik van twee rÃöntgenbuizen die simultaan om hun as draaien, kan een scan van een patiënt uitgevoerd worden in een ongeëvenaarde snelheid van 43cm/sec. Dankzij de hoge scansnelheid is het nu mogelijk om scans van de borstkas of het hart te maken in 0,6 seconde en een total bodyscan in 5 seconden. Dat betekent dat patiënten tijdens de scan hun adem niet meer hoeven in te houden. Dit biedt aanzienlijke voordelen, vooral voor onderzoeken van het hart, voor oudere patiënten, kinderen, maar ook voor patiënten van de urgentiedienst en de dienst intensieve zorgen.

Lees verder op Medicalfacts.nl


Geef een reactie