default-header
HomeNieuwsNieuwe formule HartbrugReizen

Nieuwe formule HartbrugReizen

vrijdag 27 september 2013, door Hartpatiënten Nederland

Mobiliteit en zelfstandigheid vereist!
Hartpatiënten Nederland voorziet met haar reizen al jarenlang in een bijzondere behoefte. Zoals alles in onze maatschappij aan verandering onderhevig is, passen ook wij ons reisprogramma en de uitvoer van de reizen aan de veranderde omstandigheden aan.

Mobiliteit en zelfstandigheid vereist!

Hartpatiënten Nederland voorziet met haar reizen al jarenlang in een bijzondere behoefte. Zoals alles in onze maatschappij aan verandering onderhevig is, passen ook wij ons reisprogramma en de uitvoer van de reizen aan de veranderde omstandigheden aan. De formule van onze reizen wordt op diverse punten uitgebreid en verbeterd. Uiteraard werken wij lang aan alle voorbereidingen en leggen wij op dit moment de laatste hand aan ons programma voor 2014.

Nieuwe formule
Ook de moderne, relatief jonge hartpatiënt is veranderd ten opzicht van de patiënt van enkele jaren geleden. Laat staan in vergelijking met tientallen jaren geleden. In het begin was het uitgangspunt van de door ons aangeboden reizen om hartpatiënten uit hun isolement te halen. Daar zijn wij bijzonder succesvol in geweest. Dat deden wij onder andere door gekwalificeerde medische begeleiders in te zetten.

Uit onderzoek blijkt echter dat de tegenwoordige hartpa-tiënt die met ons wil reizen niet zozeer behoefte heeft aan vakbekwame medici, maar meer aan een luisterend oor en in geval van calamiteiten aan goede ad-hoc hulpverlening. Dus in geval van ernstige problematiek adequaat, snel en vooral doeltreffende hulpverleners. Bovendien blijkt dat de aanwezigheid van jonge begeleiders zeer op prijs gesteld wordt.

‘Een jong iemand in een groep met voornamelijk 50-plussers biedt een extra dimensie’
Anneliese van Hattum, Klimmen

Dit betekent dat onze eisen aan de medische begeleiders worden aangepast aan de veranderde behoeften en er een verjonging van begeleiders zal plaatsvinden. Deze vrijwilligers kunnen uiteraard eerste hulp verlenen, maar zijn bovenal zeer slagvaardig en hulpvaardig. U kunt altijd op hun hulp rekenen! Ze geven u een veilig gevoel: indien nodig zijn er mensen die je verder helpen, maar het hoeft niet! Ook bieden ze altijd dát luisterend oor, dat in de hedendaagse maatschappij jammer genoeg vaak ontbreekt. Ons ambitieuze team weet altijd weer iets bijzonders van een reis te maken. Alleen al door hun aanwezigheid, hun hulpvaardigheid en door hun gezelligheid worden de reizen als bijzonder en zeer waardevol beoordeeld. Tijdens de reis wordt u nooit aan uw lot overgelaten, onze medewerkers staan 24 uur per dag klaar: een bijzonder geruststellende gedachte; ook voor het thuisfront.

‘Ook als je kerngezond bent zijn HartbrugReizen een belevenis!’
Martin van Reussel, Franeker

Wat wij van u verwachten: mobiliteit en zelfstandigheid
Helaas betekent dit ook dat wij strengere eisen aan de deelnemers stellen: volledige zelfstandigheid en een goede mobiliteit. De reizen zijn namelijk bedoeld voor mensen die fysiek goed uit de voeten kunnen en makkelijk zelfstandig de deur uit kunnen, maar toch graag de zekerheid en veiligheid van begeleiders in hun buurt willen hebben.

In zijn algemeenheid geldt dat deelnemers goed ter been moeten zijn, omdat er nogal wat stads- en natuurwandelingen op het programma staan.

Keuzemogelijkheden
Onze formule van de volledig verzorgde groepsreizen blijft voor een groot gedeelte gehandhaafd. Ook worden er vanaf
volgend jaar actieve reizen aangeboden en is er een formule ontwikkeld waaraan reizigers meer individuele invulling kunnen geven. In 2014 wordt ons aanbod uitgebreid met diverse nieuwe bestemmingen en excursies.

Aanmelden
Wilt u mee met HartbrugReizen? Het nieuwe programma wordt bekend gemaakt in HartbrugReizen 6 welk u ontvangt op 3 december 2013. Kijk regelmatig op onze website, want zodra het nieuwe programma bekend is, kunt u het daar uitgebreid bekijken.

Wij hopen u binnenkort op een van onze reizen te mogen begroeten.

Marly van Overveld


Geef een reactie