default-header
HomeNieuwsNieuwe behandelingen na een herseninfarct of -bloeding 14 mei Europese Dag van de Beroerte in het Radboudumc

Nieuwe behandelingen na een herseninfarct of -bloeding 14 mei Europese Dag van de Beroerte in het Radboudumc

Geen onderdeel van een categorie

zaterdag 4 mei 2019, door Hartpatiënten Nederland

Wie meer wil weten over het voorkomen en herkennen van een beroerte en nieuwe behandelingen, is op dinsdag 14 mei van harte welkom in het Radboudumc. Maar ook iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (bloeddruk, glucose, cholesterol en BMI) is welkom. Met deze activiteiten geeft het Radboudumc dit jaar invulling aan de Europese Dag van de Beroerte.

Patiënten herstellen sneller en beter na een herseninfarct als het lukt om het afgesloten bloedvat snel open te maken met een katheter. Een deel van de patiënten met een herseninfarct komt in aanmerking voor een acute behandeling om het bloedstolsel, dat het herseninfarct heeft veroorzaakt, op te lossen (intraveneuze trombolyse) en/of te verwijderen (intra-arteriële behandeling). Dit zijn twee voorbeelden van recente ontwikkelingen op het gebied van acute behandelingen, waarvoor kortgeleden ook vier landelijke studies zijn gestart waaraan ook het Radboudumc deelneemt.
Tijdens de Europese Dag van de Beroerte besteden zorginstellingen in verschillende landen aandacht aan dit onderwerp. De activiteiten tijdens deze dag vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur bij het restaurant van het Radboudumc.

Gezondheidscontrole

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. Deze kunt u laten meten. U kunt ook een berekening laten maken van uw BMI. Dat is de maat om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is. Verpleegkundigen (in opleiding) zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en voor het geven van advies en voorlichting over hart- en vaatziekten en de mogelijke relatie met de leefstijl.

Lezingen

Neurologen drs. Floris Schreuder en prof dr. Karin Klijn geven een interactieve lezing over de oorzaak en behandeling van een herseninfarct en -bloeding (11.00 uur) en over de ontwikkelingen in de acute behandelingen bij herseninfarcten en  -bloedingen (14.00 uur).  De lezingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk en bieden ruimte voor het stellen van vragen.

 

Voor meer artikelen klik hier