default-header
HomeNieuwsNepverplegers prikken bloed bij ouderen en roven geld en goederen

Nepverplegers prikken bloed bij ouderen en roven geld en goederen

Geen onderdeel van een categorie

donderdag 24 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

In Nederland is een bende nepverplegers actief die bij oude mensen aanbelt, zogenaamd om hun bloed te prikken. Dat doen ze ook, maar intussen stelen ze geld en andere waardevolle goederen.

Zo zijn zeker drie oudere mensen in Eindhoven en Utrecht de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van deze nietsontziende criminelen, die zich voordoen als verplegers. Ze bellen aan en prikken bloed in de vingers bij mensen. Op die manier weten ze binnen te dringen en tot nog toe maakten ze al zeker één pinpas en duizenden euro’s buit. Ook gingen ze er vandoor met een kluis en een rollator. De politie vreest dat op meer plaatsen oudere mensen slachtoffer van deze dames zijn geworden.

Babbeltruc

De ouderen werden het slachtoffer van een hondsbrutale babbeltruc. Ze namen bloed af, maar waren intussen uit op het stelen van bankpasjes en geld. Volgens de politie hebben de criminele dames het voorzien op kwetsbare ouderen.

Bende

Volgens de politie gaat het om een georganiseerde bende. Twee vrouwen zijn inmiddels op camerabeelden geïdentificeerd. Ze blijken eerder dit jaar ook al als nepverpleegster binnengedrongen te zijn in woningen van bejaarden. De politie is al maanden op zoek naar deze schurkachtige dames, maar ze blijken de politie steeds te snel af te zijn.

Signalement

Zo is de politie nog steeds op zoek naar twee licht getinte vrouwen van begin twintig, met een lengte van zo’n 1.60 tot 1.65 meter, en halflang donker haar. Ze waren donker gekleed. De dames spreken volgens de politie accentloos Nederlands. Maar in Eindhoven, waar een man van 90 werd overvallen en beroofd, ging het om een man en een vrouw die binnen drongen in zijn huis. Terwijl de vrouw bloed prikte, doorzocht de man het huis. De hoogbejaarde werd gevraagd een euro te pinnen voor een pilletje. Op die manier kwamen de nepverplegers achter zijn pincode en plunderden vervolgens zijn bankrekening bij een pinautomaat.

Kwetsbaar

De nepverplegers zoeken vooral ouderen uit die goedgelovig zijn en niet goed in staat zijn om achteraf een signalement te geven, aldus de politie.

Weet u meer? Bel de politie!

De politie zoekt getuigen of mensen die ook benaderd zijn door de nepverplegers. Getuigen of andere slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Twijfel? Bel de politie.

Zorgverleners kunnen zich legitimeren of zijn bekend bij de ouderen. Ga dus niet in op het aanbod van mensen die u niet kent. Bel desnoods de politie als u het niet vertrouwt. Kinderen van kwetsbare ouderen doen er verstandig aan goede afspraken met hun ouders te maken om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van nepprikkers. Daarnaast raadt de politie ouderen aan om naar een legitimatie te vragen of contact op te nemen met de zorginstantie namens welke de zorgverleners langskomen. Weet dat zorginstellingen over het algemeen niet ’s avonds prikken en niet in het weekend. Bij twijfel: bel je zorginstelling, of bel de politie! Als dringend, dan 112, als niet dringend dan 0900-8844.

Zie ook het artikel: Nieuwe vorm babbeltruc en Babbeltruc door ‘verpleegkundigen’

 

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie