default-header
HomeNieuwsNederlanders weten te weinig over alcohol

Nederlanders weten te weinig over alcohol

Geen onderdeel van een categorie

dinsdag 24 december 2019, door Hartpatiënten Nederland

Een biertje kan geen kwaad, toch? Of een wijntje? Of een glaasje sterke drank? Geen kwaad? Is dat wel zo? Wat weten we eigenlijk van de effecten van alcohol op onze gezondheid? Te weinig, blijkt uit een peiling door het ministerie van Volksgezondheid en het Trimbos-instituut.
Kennen we de risico’s van alcoholgebruik op het krijgen van borstkanker? Of van keelkanker? Wat is de link tussen wijn, bier of sterke drank en dementie? Een groot deel van de Nederlanders kan deze vragen niet beantwoorden, of geven het verkeerde antwoord. De effecten van alcohol op onze gezondheid zijn veel Nederlanders een raadsel.
Meer dan de helft van de ondervraagden in de peiling kreeg een onvoldoende. Wat Nederlanders wel weten is dat alcohol slecht is voor de lever. Een op drie ondervraagden wist ook dat alcohol drinken wordt afgeraden door de Gezondheidsraad.
De peiling had tot doel het bewustzijn van de risico’s van een biertje of een lekker glaasje wijn bewust te maken. Je komt ook zonder drank de kerstdagen en oud op nieuw door…

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie