telefonisch consult arts

Nederlanders positief over digitale zorg

Vier op tien Nederlanders staan positief tegenover een consult op afstand met de huisarts, zeg maar een beeldbel-consult of een consult via een app. Deze zorg op afstand bespaart (reis)tijd, is makkelijk en verlaagt de zorgkosten, vinden deze mensen. Het grootste deel van deze voorstanders van zorg op afstand is tussen de 35 en 55 jaar, hoger opgeleid en gezond. Zij hebben niet vaak een medische klacht maar als ze die hebben nemen ze snel actie, al twijfelen ze dan of ze naar een zorgverlener gaan. 
 
Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Consument kiest voor zorg op afstand’ dat Medicinfo deze week publiceert. Er zijn blijkens het onderzoek ook veel mensen die er gegronde twijfels bij hebben. Een kwart van de ondervraagden vreest dat contact op afstand onpersoonlijk is, of leidt tot misverstanden. 
 
Bijkomend voordeel van zorg op afstand is dat de torenhoge zorgkosten dalen. Voor de patiënt biedt deze zorg natuurlijk veel voordelen: je hoeft er de deur niet voor uit en je hoeft niet te wachten in de wachtkamer. 
 
Om het hele onderzoekrapport te lezen ga naar Medicinfo.nl

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.