huisarts, Amerikaanse hoogleraar, antibioticum

Naar de huisarts? Doe dat dan ‘s morgens!

We staan er wellicht niet altijd bij stil, maar ook huisartsen zijn gewone mensen als jij en ik! En net als jij en ik is de huisarts ’s morgens frisser, kiener en monterder dan later op de dag, waar de vermoeidheid toeslaat. Het is om die reden aan te raden om ’s morgens zo vroeg mogelijk een afspraak te maken voor een bezoek aan je huisarts. 
 
Het maakt niks uit hoeveel ervaring een huisarts heeft, ontdekte een Amerikaanse hoogleraar na gedegen onderzoek. Vanaf een uur of drie krijgt iedereen zware ogen. Het damesblad Libelle maakte gewag van het Amerikaanse onderzoek.
 
Mede om deze reden plant de huisarts ook zelf zoveel mogelijk patiënten in voor het middaguur. Uit het onderzoek door de Amerikaanse professor blijkt dat de huisarts in de middaguren meer gejaagd is. En dus eerder van zijn of haar patiënt af wil – bijvoorbeeld door maar snel een antibioticum voor te schrijven. Iets wat diezelfde huisarts in de ochtenduren wellicht niet gedaan zou hebben…
 
 

Reacties (1)

 • afbeelding van poel
  poel ( )

  Ik ben het totaal niet eens met de stelling dat je 's morgens zo vroeg mogelijk naar de huisarts moet.
  Ik had van de week zelfs een afspraak om 17.40 uur en was na een half uur wachten pas aan de beurt.
  Was de laatste patiënt van die dag en de huisarts nam alle tijd voor me en heb er zelfs ook een half uur gezeten waarna ik om 18.40 uur de praktijk pas verliet. Lof voor onze huisarts!!

  mei 22, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.