default-header
HomeNieuwsMoeilijke reizen maakten dat ik rustig bleef

Moeilijke reizen maakten dat ik rustig bleef

AandoeningBehandeling

woensdag 15 maart 2023, door Hartpatiënten Nederland

Fervent motorrijder, avonturier en schrijver Paul van Hooff (58) kreeg in februari 2022 in Bolivia een hartinfarct. Hij overleefde een slopende tocht langs ziekenhuizen. Hij is dankbaar en komt nu bij in Frankrijk.

Wat gebeurde er precies?

“Twee weken voor het hartinfarct had ik COVID-19 gehad. Ik was genezen, maar voelde bij het wandelen wel een druk op de borst. Na 500 meter stond ik al te hijgen. Ik dacht dat het door COVID kwam en associeerde de pijn met mijn longen. De laatste avond voor het infarct ben ik gaan darten en verloor. Ik verlies nóóit een dartpotje. Thuis zakte ik in de keuken totaal beroerd in elkaar. Als een ballon waaruit de lucht ontsnapt. Ik lag eigenlijk wel lekker, vond ik. Het voelde
als meedrijven op de zee. Ik had een moeilijke tijd gehad in Bolivia en dit was het dan. Maar toen kwam de gedachte aan mijn twee veertienjarige jongetjes op: “Shit, Sebastian en Santiago!” Ik moest en zou voor hen hieruit komen. Ik verbleef in een hostel, ik schreeuwde: “¡Ayuda!”, maar op dat moment was er niemand. Mijn duim lag constant op de telefoon. Helaas had mijn vriendin Fatima net die avond de telefoon uitgezet.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.