default-header
HomeNieuwsMinister wil ijzeren voorraad medicijnen

Minister wil ijzeren voorraad medicijnen

donderdag 14 maart 2019, door Hartpatiënten Nederland

Minister Bruno Bruins wil dat er een ijzeren voorraad komt van medicijnen. Patiënten moeten daarmee minimaal vier maanden vooruit kunnen.

Minister Bruno Bruins wil dat er een ijzeren voorraad komt van medicijnen. Patiënten moeten daarmee minimaal vier maanden vooruit kunnen. Bruins reageert hiermee op een fors toenemend tekort aan medicijnen. 
 
Uit de jaarrapportage 2018 van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten, een samenwerkingsverband van medicijnautoriteit CBG en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), blijkt dat het aantal problemen met het leveren van medicijnen in een jaar tijd fors is toegenomen. Vorig jaar meldden pillenfabrikanten 1.390 keer een dreigend geneesmiddelen tekort. Het jaar daarvoor bedroeg het aantal meldingen 536. Een schrikbarende stijging, kortom. Tel daarbij op dat de meldingen gaan over meer dan duizend verschillende medicijnen. Die dus niet tijdig bij uw apotheek terecht kwamen. 
 
Minister van Volksgezondheid Bruins is het zat en wil in de zomer met concrete plannen te komen, meldt de Volkskrant vandaag. 

Geef een reactie