zorgkosten

Minister vergelijkt zorgkosten met koekoeksjong

De zorgkosten rijzen de pan uit. Als de groei van deze kosten zo verder gaat, is dat op den duur onhoudbaar, en niet meer te organiseren. Dat liet minister Wopke Hoekstra van Financiën weten in het AD. "Vooral de zorg heeft het vermogen om als een koekoeksjong andere vogeltjes uit het nest te duwen", zegt hij in het AD.
 
Hoekstra vindt dat er beter naar gekeken moet worden hoe het geld op een verstandige manier uitgegeven moet worden. “Onze ziekenhuizen zijn van wereldklasse, de zorg is voor iedereen toegankelijk”, vertelt de minister in het AD. “Vergelijk dat eens met Amerika, waar mensen die onverzekerd zijn soms met rotte tanden in de mond zitten.”
 
Volgens het Centraal Planbureau lopen de zorgkosten in de komende kabinetsperiode op tot maar liefst 100 miljard euro. Dat is tien procent van wat ons land jaarlijks binnen krijgt.

Reacties (2)

 • afbeelding van Jo Bindels
  Jo Bindels ( )

  ben december geholpen aan staar eerst rechter oog en 14 dagen later linker oog. bij eerste keer kreeg ik 2 flesjes druppels mee bij de gedachten dat is wel weinig bestelde ik vis huisarts nog een stel druppels bij 2 de oog kreeg ik ook weer druppels mee en wist dat dat voldoende was. dus geen extra nu kijk ik eend van jaar rekening na en de 1ste keer betaal ik € 34.12 - 2 de keer 8 50.23 - en de 3de keer € 47.20 het zijn de zelfde druppels het zelfde merk ,kunt u het volgen de verzekering had een lang verhaal maar kon er niks aan doen het kon zijn door het gesprek of ja vul maar in .dus geen bevredigend antwoord ,het is gewoon betalen. lijkt wel een supermarkt 1 halen 2 betalen.

  jan 08, 2020
 • afbeelding van E Bee
  E Bee ( )

  1 voorbeeld van vele die ik meemaak met mijn moeder.moeder heeft op een avond een blaar onder de voet de arts word erbij geroepen ok blaar is kapot volgende dag voet en tenen zijn dik,andere voet is ook wel dik fisiotherapeut erbij,ja voet ,tenen en andere voet dik advies orthopedisch schoenmaker er bij advies pantoffel te groot 38 mt,schoenen wel goede kwaliteit zijn te klein maat 38 mt groter kopen met dikke voeten gemeten ook maar verbandpantoffels grotere maat kopen.Nu bestaat het vermoeden dat mijn moeder alleen maar dikke voeten en een blaar heeft omdat zij haar pantoffels verkeerd aan had rechts links en links rechts mischien mijn idee beter opletten dat de pantoffels aan de goede voeten gaan probleem opgelost geen arts nodig geen fisio en geen orthopedisch schoenmaker en geen nieuwe schoenen pantiffels nodig Ik word er gek van wat een stel geld verspillers

  jan 09, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.