default-header
HomeNieuwsMinder zoute smaakmakers

Minder zoute smaakmakers

woensdag 24 oktober 2018, door Hartpatiënten Nederland

Smaakmakers zijn erg zout.

Smaakmakers zijn erg zout. Denk aan bouillonblokjes, bouillonpoeder, ketjap, mosterd, maggi, Worcestershiresaus, vetsin, kip- en vleeskruiden en groente- en kruidenmixen. Neem deze bij voorkeur niet als u het advies heeft gekregen natriumarm te eten. Er zijn van deze smaakmakers vaak natriumarme varianten te koop die u wel kunt gebruiken, mits u geen nierziekte heeft. In veel natriumarme producten wordt namelijk kalium gebruikt als smaakvervanger van natrium. Als uw nieren niet goed werken, is kalium geen goede vervanger van natrium.
 
Sowieso is het een goede gewoonte om puur en onbewerkt te eten. Deze producten hebben vaak meer smaak en dan zijn zoute smaakmakers niet eens altijd nodig. Geef uw maaltijden eventueel smaak met zelfgemaakte mengsels van kruiden en specerijen.

Geef een reactie