kruiden, smaakmakers,

Minder zoute smaakmakers

Smaakmakers zijn erg zout. Denk aan bouillonblokjes, bouillonpoeder, ketjap, mosterd, maggi, Worcestershiresaus, vetsin, kip- en vleeskruiden en groente- en kruidenmixen. Neem deze bij voorkeur niet als u het advies heeft gekregen natriumarm te eten. Er zijn van deze smaakmakers vaak natriumarme varianten te koop die u wel kunt gebruiken, mits u geen nierziekte heeft. In veel natriumarme producten wordt namelijk kalium gebruikt als smaakvervanger van natrium. Als uw nieren niet goed werken, is kalium geen goede vervanger van natrium.
 
Sowieso is het een goede gewoonte om puur en onbewerkt te eten. Deze producten hebben vaak meer smaak en dan zijn zoute smaakmakers niet eens altijd nodig. Geef uw maaltijden eventueel smaak met zelfgemaakte mengsels van kruiden en specerijen.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.