zorgkosten ziekenhuis,

Mensen in problemen door zorgkosten

Steeds meer mensen komen in ernstige financiële problemen als gevolg van de hoge zorgkosten. Dat meldt RTL nieuws na eigen onderzoek vandaag.
 
De gevolgen kunnen verregaand zijn. In het minst erge geval kunnen mensen niet meer op vakantie. Maar nogal wat mensen moeten hun huis verkopen. Ook zijn er mensen die een scheiding aanvragen om de kosten te kunnen verdelen.
 
Het zijn met name de hoge eigen bijdragen en niet declarabele kosten die mensen in de sores brengen. De omroep sprak met tientallen mensen die diep in de problemen zijn geraakt omdat ze ziek zijn. Volgens deskundigen is dit een groot landelijk probleem. 
 
"De zorgkosten zijn de afgelopen jaren steeds wat verder gestegen”, bevestigt Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan de Hogeschool Utrecht voor RTL de toenemende problemen van mensen door dure zorg. “Onder andere doordat het eigen risico toeneemt, doordat er bijvoorbeeld zaken uit het basispakket gaan, bij de aanvullende verzekeringen. En dat je steeds vaker ook moet bijbetalen voor medicijnen."

 

Reacties (3)

 • afbeelding van Anoniem
  Anoniem ( )

  Leve de privatisering.....
  hippo

  aug 21, 2019
 • afbeelding van i.meerwijk@ziggo.nl
  i.meerwijk@ziggo.nl ( )

  Verschrikkelijk, vooral als je al chronisch ziek bent en een laag inkomen hebt, alle lasten zo wie zo al stijgen. Huurtoeslag naar beneden gaat en dan ook nog die torenhoge eigen risico en bijdrage hebt .
  Uitkeringen stijgen al jarenlang niet echt meer mee met de inflatie en zo raak je steeds meer kopje onder met alle gevolgen van dien voor de gezondheid.

  aug 21, 2019
 • afbeelding van Jo Bindels
  Jo Bindels ( )

  het is net een super markt geworden die apothekers maar als ze maar kunnen verkopen wamt alle pillen zijn het zelfde en dat klopt de stof is goed maar de verpakking is van elke pil anders en wie het goedkoopste pilletje maakt is de baas of de mensen dat kunnen verdragen word niemand naar gevraagd want we zijn maar mensen en centen zijn belangrijker. dus die met min inkomen moet maar mee als hij of zij wil leven. het is een koehandel,en het rijk speelt ook nog mee is ook logies hebben ook een ander inkomen. waarom moet medicijn die terug komt in de apotheek worden vernietigd stuur door naar die arme landen maar nee we vragen gewoon geld aan de mensen en laten afschuwelijke plaatjes zien die bepaalde mensen treft en de beurs trekt. wat een overheid hebben we .

  aug 21, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.