zorgverzekeraar, Geld, premies, MC Slotervaart, CZ, Ohra, Nationale Nederlanden, Energetische Therapieën

Melkvee zorgverzekeraar

We zijn de melkkoe van de zorgverzekeraar
Zorgverzekeraars worden steeds rijker en machtiger. Ze bulken van het geld. Desondanks verhogen ze onze premies. En dwars tegen de waarheid in beweren ze dat ze moeten bezuinigen. En schaffen dus her en der vergoedingen voor behandelingen af. En te pas en on te pas wordt het regelmatig marktwerking in de zorg genoemd. Denk maar aan het faillissement waarvan o.a. het MC Slotervaart ook de dupe is.

Een voorbeeld van het afschaffen van vergoedingen voor behandelingen is die voor energetische behandeling. Los van de vraag of je zo’n behandeling zinvol vindt, zijn er heel wat mensen die er baat bij hebben. CZ, Ohra en Nationale Nederlanden hebben echter besloten Energetische Therapieën niet meer te vergoeden vanuit de aanvullende verzekering, maakte de vereniging van energetische therapeuten zaterdag bekend.
 
Je kunt misschien denken: ach, wat is dat nou alweer, energetische therapie. Maar daar gaat het niet om. Een energetische behandeling, laat die pakweg zestig of zeventig euro kosten, is talloze malen goedkoper dan arts of specialist. Waarom dan dáár op bezuinigen. Voor ons het alweer zóveelste signaal van klasse-geneeskunde. De rijken kunnen het straks nog wel betalen, maar voor de gewone mensen gaat de zorg straks ten koste van boodschappen doen voor alledaagse behoefte, zoals eten. Arme mensen raken steeds dieper in de schulden. En intussen worden de verzekeraars steeds rijker. Wat we hier zien gebeuren is de zoveelste ‘bezuinigingsronde’, terwijl intussen de premies omhoog gejaagd worden en het geld tegen de plinten van de hoofdkantoren omhoog klotst.

Ook op andere gebieden zie je dat we de hoek in gedreven worden. De minister stelt de vrije artsenkeuze ter discussie. Wat we er zelf van meekrijgen: steeds vollere wachtkamers, steeds langere wachttijden, en de dokter of specialist heeft steeds minder tijd voor ons. Keuzevrijheid voor de patiënt?
 
Waar blijft in ’s hemelsnaam al dat geld, dat écht niet op is! Geld, waarmee we minder lang hadden hoeven wachten, sneller en beter geholpen kunnen worden, en we zelf kunnen kiezen wie ons helpt. Het antwoord is simpel: er is een hele, hele kleine groep mannen die dat geld in eigen zak schuiven met royale beloningen, monstersalarissen, superbonussen en torenhoge onkostenvergoedingen. En wij? Wij spekken deze mannen. Wij zijn hun melkkoe en het zorgstelsel wordt zieker en zieker.
 
 
 

  

 
 
 

Reacties (7)

 • afbeelding van R. du Pree
  R. du Pree ( )

  Helemaal mee eens, dit kan zo niet langer doorgaan !

  nov 21, 2018
 • afbeelding van hippo
  hippo

  Fijn, die marktwerking. Liberalen en socialisten (sic!) vonden elkaar op dit punt en hebben stap voor stap het oude stelsel van ziekenfonds voor de lagere inkomens en particuliere verzekering voor de hogere om zeep geholpen. Iedereen wordt nu, afgezien van de zorgtoeslag, even hoog aangeslagen, inclusief eigen risico. We zien wat de gevolgen zijn: mensen die hun premie niet kunnen betalen en uiteindelijk gepakt worden met boetes en mensen die maar niet meer naar de dokter gaan vanwege de (veronderstelde) kosten. Alleen al het eigen risico is een ondoordachte maatregel, want de bedoeling was dat mensen dan wat kritischer zouden handelen m.b.t. hun beroep op medische zorg. Vergeten werd daarbij dat heel veel mensen niets te kiezen hebben: medicijngebruik en bezoek aan specialisten garanderen dat het hele eigen risico betaald moet worden. Overigens, wie bij voorbaat weet dat hij/zij het volledige eigen risico moet ophoesten, heeft daardoor geen enkele rem meer om volop van medische zorg gebruik te maken, al blijft dat natuurlijk een slecht motief. Ik vrees dat terugkeer naar het oude stelsel op teveel belemmeringen zal stuiten, maar ik zou het van harte toejuichen, evenals het ongedaan maken van de privatiseringsgolf die alle voormalige nutsvoorzieningen heeft weggespoeld, alweer dankzij liberalen en neoliberalen (lees socialisten).

  hippo

  nov 21, 2018
 • afbeelding van Brinky
  Brinky ( )

  helemaal mee eens. terwijl de ouderen gaan zich al veel beter thuis zelf beter redden met hun ziekte.
  maar financieel valt het voor velen niet mee, eigen risico is vaak binnen een half jaar al op.
  AOW en pensioen gaan niet in de pas mee met de bv opgelopen prijzen energiebelasting vaak in een 2 jaar tijd opgelopen nu 3 tot 500 euro meer moet betalen enz. en nu reeds, de pensioen vernieuwingen zitten weer in slot 7 jaar mee bezig...………..

  nov 21, 2018
 • afbeelding van WLW
  WLW ( )

  Precies de bedoeling van de liberale partijen! Denivelering staat hoog in hun vaandels. Daar is de marktwerking een uitstekend instrument voor en dat was en wordt dan ook voluit ingezet door de kabinetten Rutten. En de rest ruim je op met een asociaal AOW-beleid waar de arbeidersklasse voluit de dupe van is. En ouder dan 50 én crisisgedwongen inactief: ...... 'eigen schuld'.

  Men kan dus stellen dat de missie Rutte geslaagd is. Op naar de komende verkiezingen om hier eindelijk eens een eind aan te maken.

  nov 21, 2018
 • afbeelding van MarBle1948
  MarBle1948

  De zorgverzekeraars verhogen de premies terwijl ze op de vergoedingen bezuinigen. En de ouderen krijgen de schuld. Natuurlijk worden we ouder, zie je veel ouderen, die veel zorg nodig hebben. Echter, de zorg wordt niet duurder door de toegenomen leeftijd van onze inwoners. 
  De zorg wordt complexer, ook voor jongere mensen. De specialisten willen alleen maar het beste, het nieuwste en duurste materiaal om mee te werken. De ziekenhuizen worden steeds luxer, steeds duurder. 
  En volgens de Quote is een opvallende categorie nieuwe miljonairs de medisch specialist. 
  Het kan allemaal een tandje minder, zonder de kwaliteit van de zorg te verminderen. De zorg prijst zichzelf uit de markt en de patiënt moet maar dokken!

  nov 21, 2018
 • afbeelding van Anoniem
  Anoniem ( )

  Kijk welke partij de grote groep kleine en middeninkomens beschermd. We moeten anders stemmen en anders onze stemmen laten horen.. Demonstreren voor de dingen die echt nodig zijn.. Demonstreren tegen die zakkenvullers... Ipv. Tegen zwarte pieten.... Mensen met een kleine beurs worden overal gediscrimineerd.. Mag dat wel.. We gingen wel de straat op tegen kruisraketten.. Als er morgen mensen demonstreren tegen deze hufters dan ben ik erbij.. De eigenlijke hufters zitten in de politiek.. Aanpakken... Belangrijke elementen zoals gas en licht water en gezondheidzorg horen niet geprivatiseerd te worden.. Bah...
  Groetjes Tony

  nov 21, 2018
 • afbeelding van Engelbert
  Engelbert ( )

  Het probleem van de stijgende zorgpremies wordt wel erg gemakkelijk verklaard door de laatste alinea. Het is een beetje goedkoop om de premiestijging te verklaren uit het geld dat naar een aantal graaiers gaat. Natuurlijk is dat heel erg verkeerd en moet dat worden aangepakt, maar daarmee is dan niet het probleem van de al maar stijgende premies opgelost. De marktwerking mag van mij direct uit de gezondheidszorg worden verwijderd. Het systeem van de gezondheidszorg is zo rot als een mispel, voor leken niet of nauwelijks te begrijpen en staat bol van de meest idiote regels en voorschriften. Ik denk dat dit aspect aanpakken meer oplevert dan het afvoeren van een stelletje graaiers. Maar dan moeten we inderdaad wel een politieke elite de nek omdraaien. Daar zijn we zelf verantwoordelijk voor en het is geen eenvoudig te realiseren opgave.

  nov 21, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.