default-header
HomeNieuwsMEGARUN: Danny en Roy halen geld op voor Hartpatienten Nederland

MEGARUN: Danny en Roy halen geld op voor Hartpatienten Nederland

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 19 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Danny Schijns en Roy Janssen zijn afgelopen zondag als “Team Zwelgje” in hun oude Mercedes vertrokken naar Hongarije. Ze doen met een aftandse Mercedes mee aan de eerste Megarun, een toertocht door Europa. De gepimpte “barrel” is onder meer voorzien van een groot logo van Hartpatiënten Nederland! Voor de stichting Semmy en Hartpatienten Nederland haalden Roy en Danny inmiddels 3200 euro sponsorgeld op!

Afgelopen zondag namen Roy en Danny afscheid van vrouw en kinderen bij garage Schijns in Roermond, om vervolgens koers te zetten naar Wanroy. Op de camping De Bergen in het Brabantse dorp vond die zondagavond een groot feest plaats. De volgende ochtend vertrokken maar liefst 228 opgepimpte oude auto’s vanaf de camping richting een overnachtingsplek in het Tsjechische Stuk-nov, de eerste halteplaats op deze eerste Megarun, een toertocht door Europa.
De “barrel” waarin de deelnemers rijden moet minstens 20 jaar oud zijn en bij aanschaf niet meer hebben gekost dan 750 euro. Het moet dus een bolide zijn die de tand des tijds goed heeft doorstaan en de inzittenden veilig over grote afstanden weet te vervoeren, ondanks zijn respectabele leeftijd. Niet zomaar dus, dat de Volvo’s uitdrukkelijk aanwezig waren tijdens deze Megarun. Danny en Roy kozen toch voor een Mercedes, omdat die volgens Danny net iets luxer zit.
Elke barrel moet op een bijzondere manier zijn uitgedost. De Mercedes van Danny en Roy is onder meer voorzien van de logo’s van Hartpatienten Nederland en de stichting Semmy. Daarnaast kregen de reclamestickers en logo’s van bedrijven die sponsorden een prominente plek op de auto.
Danny en Roy houden van hun avonturen op de hoogte via de Facebookpagina van Team Zwelgje.
Kijk hier voor een trailer  over team Zwelgje van Danny en Roy, en hier voor een interview  met Danny vlak voor het vertrek naar Wanroy.
Meer info over de stichting Semmy
Meer weten over de Megarun?

 

Voor meer artikelen klik hier