Maar liefst elf ziekenhuizen in financiële problemen!

Elf ziekenhuizen in ons land hebben grote financiële zorgen. Accountant BDO geeft deze elf in het jaarlijkse onderzoek naar de financiën een onvoldoende. BDO bekeek de balans van alle 64 Nederlandse ziekenhuizen. Onder meer het Haga ziekenhuis Den Haag, het Zaans Medisch Centrum in Zaandam en het Medisch Centrum Leeuwarden zitten in de rode cijfers. 
 
Het onderzoek gaat over 2018, en in zijn algemeenheid ging het toen iets beter met de meeste ziekenhuizen als een jaar daarvoor. Maar het gevreesde zorginfarct is niet afgewend, waarschuwt BDO. "De zorgvraag blijft toenemen en zet de betaalbaarheid steeds meer onder druk”, aldus BDO. “De wachtlijsten lopen op en er zijn personeelstekorten. Duurzaam betaalbare en uitvoerbare zorg is nog lang niet in zicht."
 
Even voor de volledigheid: zes ziekenhuizen krijgen een 10 van BDO. Het gaat daarbij om het Laurentius Ziekenhuis (Roermond), Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Ikazia Ziekenhuis (Rotterdam), Amphia Ziekenhuis (Breda en omgeving), en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk). 

Reacties (1)

  • afbeelding van Ruud Hoogenboom
    Ruud Hoogenboom ( )

    Is het gehele rapport over alle ziekenhuizen beschikbaar? vriendelijke groeten, Ruud Hoogenboom

    okt 09, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.