maaltijdsalade

Maaltijdsalades

Een salade als complete maaltijd? Zorg dan dat 
  • de maaltijd genoeg vult door een eiwitbron toe te voegen. Dank aan een gekookt ei, stukjes gerookte kipfilet, noten, peulvruchten of vis
  • je goed moet kauwen. Dat helpt bij de verzadiging. Neem een knapperige groenten zoals rauwe wortel of radijs of ga voor noten
  •  er eventueel een koolhydraatbron bij zit. Je kunt een restje gekookte aardappel nemen, quinoa, zilvervliesrijst, volkoren pasta, broodcroutons of simpel een snee (geroosterd) stokbrood
  • de maaltijd vet bevat voor de smaak en omdat het van invloed is op je verzadigingssysteem. Maak bijvoorbeeld een dressing van olie, mayonaise of volle Griekse yoghurt. Ook noten, zaden of vette vis zorgen voor vet in de maaltijdsalade.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.