default-header
HomeNieuwsMaak kennis met Marit Kneepkens!

Maak kennis met Marit Kneepkens!

Belangenbehartiging

vrijdag 5 juli 2024, door Hartpatiënten Nederland

Vanaf 1 februari 2024 versterkt ze ons team: Marit Kneepkens (24). Een creatieveling die op allerlei vlakken een waardevolle bijdrage levert aan Hartpatiënten Nederland. Wie is Marit en waarom wilde ze graag bij Hartpatiënten Nederland komen werken? “Al bij het sollicitatiegesprek bleek dat ik veel voor andere mensen kon gaan betekenen.”

Over Marit

Marit komt uit Grathem, een dorp in Limburg dat gelegen is tussen Weert en Roermond. “Hier organiseer ik in mijn vrije tijd van alles voor de carnavals- en toneelvereniging”, vertelt ze. “Ook help ik mee bij de bonte middag voor de jeugd.” Hoe is ze bij Hartpatiënten Nederland terechtgekomen? “Ik heb altijd in een bloemenwinkel gewerkt. Dat beviel erg goed, maar op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Jan van Hartpatiënten Nederland vernam dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Hij nam toen contact met me op, ik was heel benieuwd.”

Direct enthousiast

We konden Marit een allround functie bieden. Marit: “In het sollicitatiegesprek kwam duidelijk naar voren dat ik bij Hartpatiënten Nederland veel voor andere mensen kon betekenen. Ik wist dat mijn passie lag bij het helpen van mensen, want in mijn vrije tijd ben ik hier ook veel mee bezig.” Heftige ervaringen met hartproblemen heeft Marit binnen haar familie niet, al is het voor haar ook geen onbekend terrein. “Mijn opa heeft vroeger een nieuwe hartklep gekregen. Gelukkig is dat erg goed gegaan. Mijn andere opa ondergaat nu een aantal hartonderzoeken. Ik heb hierdoor wel een beeld bij hartproblemen. Na het sollicitatiegesprek was ik eigenlijk meteen enthousiast.”

Hartpatiënten Nederland, HartbrugReizen en social media

En zo kwam Marit vanaf 1 februari ons team als allrounder versterken. “Ik neem onder andere de social media van Hartpatiënten Nederland op me”, vertelt ze enthousiast. “Dit heb ik ook voor de bloemenzaak gedaan, ik kon hier mijn creativiteit altijd goed in kwijt.” Daarnaast ontlast Marit haar collega’s waar nodig. “Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van donaties. Je kunt mij zien als een extra hand binnen de stichting.” Haar sociale karakter komt goed van pas bij de reizen die we tien keer per jaar organiseren, de zogenoemde ‘HartbrugReizen’. Bij deze reizen bieden we hartpatiënten de mogelijkheid om zorgeloos op vakantie te gaan, omdat er altijd een verpleegkundige aanwezig is. Donateurs van Hartpatiënten Nederland profiteren van een leuke korting: afhankelijk van het soort lidmaatschap krijgen ze een reischeque tot wel €50,- om te besteden tijdens deze vakantie. Marit: “Ik mag komende reis mee naar Parijs, zodat ik een goed beeld krijg van hoe de reizen verlopen. Hier verheug ik mij op”.

Gezellige en gemoedelijke sfeer

Marit is pas net begonnen bij Hartpatiënten Nederland en het bevalt haar goed. “Er werd vanaf het begin al gezegd: ‘Stress is niet goed voor je hart, dus daar doen we ook niet aan’. De sfeer is heel gezellig en gemoedelijk. Er wordt veel gelachen en ik merk dat ik gezien en gehoord word.” Ook ziet ze veel groeimogelijkheden. “Ik weet nu al: ik hoef me bij Hartpatiënten Nederland niet te vervelen. Binnen het team zijn we altijd bezig met de vraag hoe we hartpatiënten nóg beter kunnen helpen. Denk aan onderwerpen voor interviews in ons magazine en interessante webinars. Na een ziekenhuisbezoek krijgt een hartpatiënt bepaalde informatie mee, maar aan welke informatie heeft hij of zij nog meer behoefte? Door hierover mee te denken hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan hartpatiënten. Dat doe ik momenteel ook met onze loterij.”

Loterij van Hartpatiënten

Nederland Hartpatiënten Nederland is 100 procent afhankelijk van donaties, sponsors en wervingsacties. Als individuele stichting krijgen wij geen subsidie van de overheid. Om Hartpatiënten Nederland voort te laten bestaan, doen we ook mee met de SupportActie loterij. Dit is een initiatief van de Nationale Stichting Grote Clubactie. “Extra inkomsten zijn voor ons erg belangrijk”, vertelt Marit. “Via deze actie kun je voor een klein bedrag per maand een lot kopen. Van deze opbrengsten gaat 80 procent naar onze stichting. Met het lot maak je kans op mooie prijzen. De actie is daarmee niet alleen interessant voor ons, maar zeker ook voor jou! Aan mij de taak om hier op social media reclame voor te maken en qua organisatie te helpen waar nodig.” Koop je niet een, maar meerdere loten? Dan help je met jouw bijdrage meer hart- en vaatpatiënten. Bij deze actie waarborgen we zoals altijd onze objectiviteit en onafhankelijkheid. Zo accepteren we geen bijdragen vanuit de industrie of overheid.

Tekst: Julia Kroonen
Fotografie: Inge Kneepkens – Knapen

Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine.


Geef een reactie


Reacties (4)

 • Petra 13 juli 2024

  Marit

  Wat een mooie omschrijving van een bezige bij zoals jij bent.
  Met hart en ziel je inzetten voor andere personen.
  Mooi dat jij een extra aanvulling bent bij deze werkplek Marit.
  Ben ontzettend trots op jou.
  Dat er nog vele mooie groei momenten mogen komen bij Hartpatiënten Nederland voor jou.