default-header
HomeNieuwsLiever gezond dan rijk

Liever gezond dan rijk

zaterdag 25 december 2010, door Hartpatiënten Nederland

LONDEN РEen rijke levenspartner is prettig en geriefelijk, maar belangrijker nog is dat hij of zij gezond is. De Britse vrouw is daarover duidelijk, zo blijkt uit een enqu̻te van de Engelse verzekeringsmaatschappij Engage Mutual Assurance.

Uit elk groepje van tien Britse vrouwen maken acht zich zorgen over de gezondheid van hun partner. Negen van de tien zegt liever een gezonde dan een rijke man (of vrouw) te hebben.

Lange werkdagen vol stress, deadliness weinig slaap en ongezonde eet- en drinkgewoonten zijn volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad de voornaamste redenen waarom Britse vrouwen bezorgd zijn over de gezondheid van hun partner. Een op de drie vrouwen zegt dat hun man te veel druk op zijn werk ervaart, een op de vier vindt dat hij veel te vet en te weinig gezonde groenten en fruit eet. De cijfers zijn afkomstig van de door deze verzekeraar gehouden enquête bij ruim drieduizend volwassenen.

Ondanks hun bezorgdheid zegt meer dan één op drie vrouwen (37 procent) niets tegen hun partner, al geeft een op vier wel subtiele hints. Twintig procent van de vrouwen vindt haar man minder aantrekkelijk omdat hij ongezond leeft en een hartinfarct riskeert, 64 procent zegt dat zijn levensstijl aanleiding is voor een slechte sfeer met veel spanning en gezeur thuis.

Een kwart van de vrouwen meent dat zij op subtiele wijze de levensstijl van hun partners hebben kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door stiekem meer light-producten aan te schaffen, zonder dat het sterke geslacht het door heeft.


Geef een reactie