default-header
HomeNieuwsLeven in een film

Leven in een film

AandoeningBehandelingMentale vitaliteit

vrijdag 1 oktober 2021, door Hartpatiënten Nederland

Er zijn mensen die hun leven lang geen ziekenhuis van binnen zien, maar Ronald Druppers (45) is niet één van die gelukkigen. Integendeel, je kunt een speelfilm vullen met wat hij meemaakte. Zo was hij pas 38 jaar toen hij een hartstilstand kreeg.

 “Ik weet niet of je dat ook allemaal wil weten, maar op mijn zeventiende bleek ik de ziekte van Graves te hebben”, begint Ronald zijn verhaal. Het wordt al snel duidelijk dat het niet bij deze schildklieraandoening, waarvoor hij meerdere keren werd geopereerd, bleef. “Ik werd op mijn 32ste arbeidsongeschikt verklaard vanwege hernia’s en heb daarna in een afkickkliniek gezeten voor een alcoholprobleem.” Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij in november 2013 gebeten door een hond en kampte hij met een hersenvliesontsteking. Het is een opeenstapeling van gebeurtenissen die Ronald brengen tot 9 januari 2014, waar zijn verhaal als hartpatiënt begint.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.