default-header
HomeNieuwsLekker borrelhapje

Lekker borrelhapje

woensdag 2 september 2009, door Hartpatiënten Nederland

Serveer tijdens een verjaardag eens iets anders dan nootjes of toastjes met kaas en salades. U kunt de champignons vooraf vullen, zodat ze vlak voor serveren alleen nog maar in de oven hoeven

Serveer tijdens een verjaardag eens iets anders dan nootjes of toastjes met kaas en salades. U kunt de champignons vooraf vullen, zodat ze vlak voor serveren alleen nog maar in de oven hoeven

 

Gevulde champignons

(20 stuks)Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 15 minuten

  • 20 grote champignons
  • ½ blikje ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • ½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra nodig: bakpapier

 

Bereiden

Oven op 200 °C voorverwarmen. Champignons borstelen en de steeltjes verwijderen door er voorzichtig aan te draaien. Steeltjes fijnhakken. Ansjovis heel fijn snijden. Knoflook persen boven de champignons. Champignonsteeltjes, ansjovis met knoflook, ei en kruiden door elkaar mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Champignons met het mengsel vullen en met wat olie besprenkelen. Bakpapier op de bakplaat leggen. Champignons op de bakplaat zetten en in het midden van de oven ongeveer 15 minuten bakken.

Bevat per portie:

  • 60 kJ (15 kcal)
  • 1 g eiwit
  • 1 g vet, waarvan 0 g verzadigd vet
  • 0 g koolhydraten

 

Geschreven door onze redactie.