default-header
HomeNieuwsLeefstijlprogramma’s: check of jouw verzekering deze vergoedt!

Leefstijlprogramma’s: check of jouw verzekering deze vergoedt!

LeefstijlVerzekering

dinsdag 26 april 2022, door Hartpatiënten Nederland

Er valt veel te halen uit een basiszorgverzekering. Uit een aanvullende zorgverzekering al helemaal. Maar vaak weten wij dat niet. Zonde! Want vergoedingen waar je recht op hebt blijven liggen. Leefstijlprogramma’s die vergoed worden uit de basisverzekering zijn daar één van. Maar wat is het en wat valt ermee te winnen? HPNLmagazine zocht het uit!

De zogeheten gecombineerde leefstijlprogramma’s, ook wel bekend als gecombineerde leefstijlinterventies (GLI’s), zijn in het leven geroepen om een blijvende gedragsverandering en een gezonde leefstijl op lange termijn teweeg te brengen. De vier erkende GLI-programma’s zijn de ‘BeweegKuur’, ‘SLIMMER’, ‘Cool’ en ‘Samen Sportief in Beweging’. Vanuit de basisverzekering worden deze programma’s vergoed door zorgverzekeraars. Maar wat zijn de voorwaarden?

Voor wie

In de GLI’s ligt de focus op drie punten, namelijk: beweging, voeding en gedragsverandering. Het doel? Een betere lichamelijke fitheid, net zoals een betere kwaliteit van leven en gewichtsverlies. Elke deelnemer krijgt begeleiding van meerdere specialisten, waaronder een diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach of oefentherapeut. Welke programma’s beschikbaar zijn, hangt af van het aanbod in de regio.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.