default-header
HomeNieuwsKnapperige Thaise koekjes

Knapperige Thaise koekjes

Recepten

vrijdag 4 februari 2022, door Hartpatiënten Nederland

Het aantal personen is afhankelijk van of je een hapje maakt voor ergens bij, of een voorgerecht. Allebei kan, en allebei is het superlekker!
Ingrediënten
  • 350 gram kipgehakt (of dus garnalen, witvis of tofu)
  • 120 gram geroosterde pinda’s
  • 40 gram amandelmeel of glutenvrije bloem
  • 1 ei
  • 1 el rode curry pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 tl Greensweet brown (of palm / kokosbloesemsuiker)
  • 2 el (suikervrij) chilisaus
  • 1 el visssaus
  • handje verse koriander
  • 1 el limoensap
Instructies
  1. Los de zoet in de vissaus op
  2. Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander
  3. Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn
  4. Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik
  5. Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast
  6. Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn
  7. Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier
  8. Serveer met een beetje chilisaus of een andere saus naar keuze

TIP: Hieronder een recept voor mangosalsa, erug lekker hierbij!


Mangosalsa

Aantal porties | 8 porties

Ingrediënten
  • 2 rijpe mango’s of 400 gram mangoblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 1 bosje munt
  • 1 tl zout
Instructies
  1. Snijd alle ingrediënten fijn, voeg toe aan een kookpan op laag vuur, laat pruttelen tot de mango uit elkaar begint te vallen
  2. Laat afkoelen en serveer koud

Dit recept is van GreenTwist.


Geef een reactie