default-header
HomeNieuwsKijkerstip: aandacht voor hoge bloeddruk bij Dokters van Morgen

Kijkerstip: aandacht voor hoge bloeddruk bij Dokters van Morgen

AandoeningBehandeling

maandag 23 november 2020, door Hartpatiënten Nederland

In een nieuw seizoen van Dokters van Morgen (NPO 1) komen bijzondere patiëntverhalen aan bod. De eerste aflevering, aanstaande woensdag, staat in het teken van bloeddruk.

In deze aflevering delen Durk en Janny hun verbluffende resultaten. Hoe wisten zij, na 20 jaar bloeddrukverlagers slikken, met een gezondere levensstijl binnen twee weken van deze medicatie af te komen? Ook vertelt de zwangere Anneloes haar verhaal. Als gevolg van een torenhoge bloeddruk kreeg zij tijdens haar eerste zwangerschap ernstige complicaties. Ze beviel noodgedwongen met 28 weken van haar zoontje. Nu ze zwanger is van haar tweede wordt ze nauwgezet gevolgd door het MUMC in Maastricht om herhaling te voorkomen.

Hoge bloeddruk: waarom kan dat schadelijk zijn, en wat kun je zelf doen? Woensdag 25 november om 21.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Omdat wij denken dat deze uitzending interessant kan zijn voor u, brengen wij dit onder de aandacht.

Zo zet HPNL zich in:
Onlangs werd er bekend gemaakt dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. HPNL is blij met deze aandacht voor het vrouwenhart. Jan van Overveld van de patiëntenorganisatie vertelt: ‘Het heeft jarenlang niet de aandacht gekregen die het verdiende. En het is helaas nog steeds zo dat behandelaars, artsen en specialisten diagnoses missen, omdat er te weinig bekend is. Wij besteden er regelmatig aandacht aan.

HPNL zet zich ook in voor de vergoeding van het geneesmiddel ‘ranolazine’. Van Overveld: ‘Dat is een middel voor hartafwijkingen waar specifiek vrouwen mee te maken hebben. Wij zien dat ranolazine een grote kans geeft op verbetering en wegblijven van de klachten’.

Donateurs kunnen bij ons terecht voor leefstijladviezen.


Geef een reactie