default-header
HomeNieuwsKennis over euthanasie vergroten tijdens week van de euthanasie

Kennis over euthanasie vergroten tijdens week van de euthanasie

donderdag 7 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Er bestaan nog steeds veel misverstanden rondom euthanasie. Daarom heeft de NVVE de Week van de Euthanasie in het leven geroepen. Om de kennis over euthanasie te vergroten vinden in de week van 9 tot en met 16 februari, verspreid over het land, verschillende activiteiten plaats.

Er bestaan nog steeds veel misverstanden rondom euthanasie. Daarom heeft de NVVE de Week van de Euthanasie in het leven geroepen. Om de kennis over euthanasie te vergroten vinden in de week van 9 tot en met 16 februari, verspreid over het land, verschillende activiteiten plaats. Iedereen is welkom om zich te informeren en mee te praten. De week wordt afgesloten met een symposium gericht op jongeren. Dit meldt NVVE. 

Het thema euthanasie en vrijwillig levenseinde leeft sterk in de maatschappij. Jaarlijks ontvangt de NVVE alleen al van haar leden 40.000 vragen over dit onderwerp. Uit de vragen die gesteld worden blijkt dat er een groot verschil is tussen wat mensen weten over en verwachten van een euthanasieverzoek en de weerbarstige praktijk.

Lees verder op: www.nationalezorggids.nl