default-header
HomeNieuwsKant-en-klare vleesvervangers

Kant-en-klare vleesvervangers

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 17 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

In een goede vegetarische keuze zit genoeg eiwit (meer dan 20% van de energie), ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12.
De meeste kant-en-klare vleesvervangers zijn een goed alternatief voor vleesproducten. Vooral de soorten die op basis van soja gemaakt zijn.
Vaak zijn de belangrijkste vitaminen en mineralen, die je normaal gesproken via vlees binnenkrijgt, toegevoegd. Wat zout betreft is het wel oppassen. In sommige vleesvervangers zit echt een flinke hoeveelheid… Check het etiket! Als de vleesvervanger minder dan 450 milligram natrium per 100 gram bevat, zit je goed.
Goed om te weten: er zijn meer vleesvervangers dan de kant-en-klare soorten. Maak ook eens recepten met peulvruchten, noten en pitten, kaas, tahoe, eieren, tahin, hummus en falafel. Die producten zijn minder ‘geknutseld’.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie