hartziekten, kanker,

Kanker belangrijkste doodsoorzaak in rijke landen

Hart- en vaatziekten zijn in de rijke landen niet langer de belangrijkste doodsoorzaak. Inmiddels zijn hart- en vaatziekten in die landen van de eerste plaats verdrongen door kanker: dat is nu in rijke landen doodsoorzaak nummer één, blijkt uit studies zoals gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lance.
 
Wel blijven hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak bij mensen van middelbare leeftijd over de hele wereld. Dus als je ook de armere landen erbij betrekt. Wereldwijd zijn hart- en vaatziekten goed voor ruim 40 procent van de doodsoorzaken. Hierdoor stierven in 2017 17,7 miljoen mensen, aldus de publicatie in the Lancet.

Reacties (1)

  • afbeelding van Wim Baardse
    Wim Baardse ( )

    Wanneer de overheid (namens ons,, leuk hoor) nu gewoon alles gaat goedvinden, alle rooksoorten en drank en opwekkende middelen, heel veel regels gaan maken en niet gaan handhaven, dan blijven we tot ons eigen einde doneren. Collecteren is goed voor de lichaamsbeweging. De hart en nierstichting en brandwondenstichting doen goed werk, ze zitten aan het eind van het verhaal als de boel al verpest is om te proberen de schade te verhelpen. Maar doneer via de bank, dan is het aftrekbaar voor de belasting.

    sep 04, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.