rookvrije sigaret,

Kabinet gaat verkoop rookvrije sigaretten aan banden leggen

Voor apparaatjes die tabak verhitten en volgens de tabaksindustrie minder schadelijk zijn dan 'gewoon roken', gaan dezelfde regels gelden als voor gewone tabaksproducten. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) komt met een leeftijdsgrens en een reclameverbod voor dit soort producten, die ook wel bekendstaan als rookvrije sigaretten.
 
"Rond dit soort producten wordt vaak een imago geschetst dat ze een slim alternatief zijn voor gewoon roken", stelt Blokhuis. Dat is volgens hem misplaatst, "want je kunt er dodelijk ziek van worden".
 
Lees verder op NU.nl  

Reacties (2)

 • afbeelding van Van den Berg
  Van den Berg ( )

  De foto bij dit artikel is van een e-liquid damp apparaatje. Blokhuis heeft het niet over deze dampers, maar over een sigaret die echte tabak verhit!!!!
  E-liquid is te krijgen zonder nicotine en valt dus niet onder roken als zodanig.

  mei 16, 2018
 • afbeelding van Roland Hainje
  Roland Hainje ( )

  Als blokhuis geciteerd wordt, maakt hij een grove fout! De foto bij dit artikel is inderdaad van een e-liquid Damp/Vape apparaatje. Blokhuis heeft het -Hoop ik,niet over Vapers/ Dampers. Het is mijn redding geweest. Na 30 jaar stevig roken gestopt! Nu helemaal zonder nicotine. Zeer zelden neem ik nog een trekje van een mijn E-liquid Zonder Nicotine of tabak. Ik hoop dat dit misverstand eindelijk uit de wereld wordt genomen.

  mei 16, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.