default-header
HomeNieuwsJopen brengt koolhydraatarm bier op de Nederlandse markt

Jopen brengt koolhydraatarm bier op de Nederlandse markt

Voeding

donderdag 5 januari 2023, door Hartpatiënten Nederland

 

Hij was in Amerika toen Michel Ordeman, eigenaar van Jopen, voor het eerst te maken kreeg met het fenomeen koolhydraatarm bier. Dat kwam, voor zover hij wist, in Nederland nog helemaal niet voor. Het idee om zélf koolhydraatarm bier te gaan brouwen, werd dan ook geboren.

Bier met weinig koolhydraten: het klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch is het Jopen inmiddels gelukt om - als eerste op de Nederlandse markt - twee koolhydraatarme varianten te brouwen. “In Amerika zijn ze veel meer bezig met dit soort dingen, dus bijvoorbeeld met de hoeveelheid koolhydraten en calorieën in een product”, vertelt Michel. “Maar dat kunnen wij hier natuurlijk ook. De uitdaging zit ‘m dan niet alleen in hoe je bier met minder koolhydraten kunt brouwen, maar vooral in hoe je ervoor zorgt dat het tóch vol van smaak blijft. Hoe meer koolhydraten je er namelijk uithaalt, hoe leger de smaak wordt. Dan moet je dus zorgen dat je voldoende andere smaken toevoegt om het bier toch lekker te houden.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.