default-header
HomeNieuwsJongen (18) dood door roken E-sigaret

Jongen (18) dood door roken E-sigaret

Geen onderdeel van een categorie

vrijdag 15 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Een 18-jarige jongen uit Brussel is overleden aan longontsteking. Volgens Belgische artsen waarschijnlijk als gevolg van vapen. Dat is het roken van een E-sigaret. De artsen van het universitair ziekenhuis St-Luc in de Belgische hoofdstad houden er volgens het AD ernstig rekening mee dat de jongen in België het eerste dodelijke slachtoffer is van vapen.

De verder kerngezonde tiener overleed aan een anders onverklaarbare longontsteking. Een maand geleden belandde de jongen in het ziekenhuis met zware ademhalingsproblemen. Hij raakte in coma en stierf 26 dagen later. De artsen onderzochten alle mogelijke oorzaken voor de longontsteking. Maar uiteindelijk bleef er maar één over: het roken van de E-sigaret.

Volgens de krant had de jongen – om beter te kunnen slapen – een vulling gerookt bestaande uit CBD. Dat is een afgeleide van cannabis waar je niet stoned van wordt, dus waar de psychoactieve stoffen uit zijn gehaald.

Belgische longartsen waarschuwen al langer voor de E-sigaret. Zij raden het roken ervan zeer stellig af, en willen het liefst een verbod van deze gevaarlijke elektronische vaper. Ook in Nederland wordt de roep bij longartsen om de E-sigaret te verbieden steeds luider. Hartpatiënten Nederland is het daar van harte mee eens!

Voor meer artikelen klik hier