default-header
HomeNieuwsIsala Hartcentrum: anticiperen op verbetering van cardiologische zorg met innovaties

Isala Hartcentrum: anticiperen op verbetering van cardiologische zorg met innovaties

maandag 27 februari 2017, door Hartpatiënten Nederland

​Het aantal minimaal invasieve ingrepen, in de volksmond ook wel ‘kijkoperaties met behulp van katheters’ genoemd, blijft snel groeien

​Het aantal minimaal invasieve ingrepen, in de volksmond ook wel ‘kijkoperaties met behulp van katheters’ genoemd, blijft snel groeien dankzij de voordelen voor patiënten en zorgverleners. Isala Hartcentrum voert minimaal invasieve ingrepen uit bij de behandeling van bijvoorbeeld hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen. Dergelijke ingrepen leiden tot minder beschadiging van het lichaam en daarmee sneller herstel van de patiënt. Bovendien is het vaak een goed alternatief voor patiënten die te kwetsbaar zijn voor open chirurgie.
 
Tijdens deze ‘kijkoperaties’ kunnen artsen de organen waar ze aan werken niet direct zien en voelen. Daarom is medische apparatuur voorzien van de meest geavanceerde beeldvormings-, meet- en navigatietechnologieën cruciaal. Deze apparatuur biedt de mogelijkheid om organen en weefsels zichtbaar te maken voor de arts, de plaatsing van katheters te begeleiden en de plaatsing van implantaten te ondersteunen en te visualiseren. Dat alles draagt bij aan de slagingskans van de behandeling en dus betere patiëntenzorg.
 
Vier partnerziekenhuizen in Nederland, waaronder Isala Hartcentrum, hebben ervaring opgedaan met nieuwe medische apparatuur: het Philips Azurion platform. Dit systeem wordt gebruikt bij cardiologische ingrepen op de Hartkatheterisatiekamer. Cardioloog Vincent Roolvink vertelt: “In Isala Hartcentrum stellen we alles in het werk om, ondanks dat het druk is, alle aandacht en tijd te nemen om tot de juiste beslissingen te komen. Met de toename van het aantal chronisch zieke hartpatiënten en daarmee de groeiende wachttijden is het belangrijk om efficiënt met je middelen om te gaan. Uitstel van een behandeling of operatie is namelijk erg vervelend voor een patiënt.”
 
 

Geef een reactie