default-header
HomeNieuwsI save Lives winnaar Business Model Challenge

I save Lives winnaar Business Model Challenge

woensdag 24 juni 2020, door Hartpatiënten Nederland

I save Lives winnaar Business Model Challenge

Vorig jaar kregen we het verzoek van 2 jongeren, Sam Steltman en David Hup,  of we hen wilde ondersteunen bij het ontwikkelen van de I save live app. Een app waarbij je d.m.v. een soort game leert reanimeren. Deze app is speciaal bedoeld voor middelbare scholieren en werkt als een een telefoonspelletje, zodat je het iedere keer weer opnieuw wil spelen om je score te verbeteren. De game kan je het beste vergelijken met een Playstation waarbij de pop als controller fungeert.  De I save Lives app geeft je een opdracht, bijvoorbeeld ‘Geef een borstcompressie’ maar ook advies wat je moet doen. Hoe beter jij het doet, hoe meer punten je krijgt en vervolgens kom je op een scorebord.’
 
Wanneer jongeren al vroeg in hun leven in aanraking komen met reanimeren, hebben zij daar de rest van hun leven profijt van. Hartpatiënten Nederland heeft toen in diverse artikelen aandacht besteed aan hun project en een sponsoractie op touw gezet om hen verder te helpen.
Ook hebben wij inhoudelijk advies gegeven  om de app verder te ontwikkelen.
 
In maart werd I Save Lives geselecteerd om mee te doen met het Business Model Challenge programma van Impact Hub. Tijdens dit programma werden 12 innovatieve start-ups geholpen door experts van organisaties zoals Accenture om hun idee in een schaalbaar business model te gieten.
 
En het mooie nieuws is dat I Save Lives is benoemd tot winnaar van het programma! Een geweldige steun in de rug voor beide jongens om de app te kunnen gaan introduceren bij de middelbare scholen.
 
 

Geef een reactie